Любимата на куп звезди дизайнерка Сю Уонг

Разхождаме се из двореца “The Cedars” и си говорим с една истински успяла дама.

Тя е бизнес дама, постигнала всичко сама. Дрехите й са носени от имена като Тейлър Суифт, Джейн Сиймур, Ким Кардашиян, а сред близките й приятели са актьорите Били Зейн и Рон Мос. Благодарение на успеха си дизайнерката Сю Уонг е горд собственик на прекрасно модерно имение в Малибу и историческия дворец Cedars в Холивуд. 

С усмивка ни посреща в два различни дни и в двете си впечатляващи имения, за да сподели повече за успеха си. 

Дворецът Cedars е построен през 1920 година, превръщайки се, за времето си, в най-луксозния дом, правен някога. Известен е като имението на Норма Талмидж, голямата кино звезда на нямото кино, която живее тук със съпруга си Джоузеф Шенк - основателят на студиата 20th Century Fox. Те са забавлявали приятелите си тук – Чарли Чаплин, Сър Дъглъс Феърбанкс и Мери Пикфърд. През годините и Хауърд Хюз е живял тук в началото на 30-те, а Джони Деп се настанява в двореца, докато играе във филма на Тим Бъртън “Ед Ууд”, частично посветен на историята за Бела Лугоши, друг предишен обитател. До ден днешен Сю получава фен пощата му от целия свят - Хърватска, Финландия, Австралия.

Фотограф: Диляна Флорентин

През 60-те години дворецът е легендарен за рок музикантите и хора като Джими Хенрикс, Лу Рийд и Velvet Underground, Анди Уорхол, Боб Дилън, Джим Морисън от The Doors, Джон Филипс от The Mamas and the Papas, Брайън Джоунс, основателят на Rolling Stones – първото парти по случай албум на групата е именно тук. Също така филмът “Сънсет Булевард” с Глория Суонсън и Уилям Холдън през 50-те години ползва имението за снимачна площадка. В него героинята Норма Дезмънд изрича прословутата реплика “Г-н Де Мил, готова съм за близкия си план!”.

“The Cedars” има своя собствен водовъртеж от магия. Когато влезеш през вратата, мигновено се пренасяш в друго измерение и друга реалност от красота, магия и трансформация. Това място притежава толкова мощна енергия. Двама мои приятели, които се занимават с енергии, ми казаха едно и също: че тази къща, от всички в Лос Анджелис, е единствената точка, в която се пресича толкова много мощ.

Нищо чудно тогава, че тук е събрана толкова история!

Да, през годините в “The Cedars” са били някои от най-впечатляващите артисти – Хауърд Хюз, Джо Шенк, създателят на 20th Century Fox, Чарли Чаплин, Ерол Флин, Боб Дилън, Джими Хендрикс, Джим Морисън. Денис Хопър също снима “Волният ездач” тук с Питър Фонда. За мен е истинска чест да съм тази, която продължава креативността на това магическо място. 

Имаш такъв живот и история, готови са за филм, какъвто ти правиш в момента!

Точно така, работя по него в момента. Сценарият е в последните си етапи на редакция, базиран е на живота ми и се казва “Червен лотус”, тъй като лотус е моето китайско име. Носи много символика, тъй като аз съм започнала от нулата. То е цвете, което се издига от калта: става красиво и блести. Това е и моето житейско пътуване – родена съм с много обикновено потекло, но някъде по пътя станах Сю Уонг. 

И си станала Сю Уонг много успешно! Родена си в Китай, разкажи ми малко повече за детството си. 

Баща ми беше много разочарован, че не съм се родила момче, затова майка ми ме обличаше и решеше косата ми като на момче, за да компенсира разочарованието му. Но всъщност всичко това е причината да съм толкова мотивирана да постигам много в живота си. Исках да покажа и докажа на баща си, че той грешеше за мен.    

Как се роди интересът ти към холивудския блясък?

Израстването ми определено не беше свързано с бляскав живот, бягах често във фантазиите си и гледах много филми от 20-те, 30-те и 40-те години. Красивите богини на Холивуд като Джийн Харлоу, Грета Гарбо и Марлене Дитрих, те станаха мои музи, защото бяха толкова красиви и бляскави, независимо от репутацията им.

Така че запазената ми марка – холивудски блясък, всъщност е родена от фантазиите ми. Започнах с бутик с дрехи уникати, които създавах, режейки части от винтидж дрехи от 20-те и 30-те – такива с мъниста, бродерия или декорации и така преправях целия дизайн. Възприемаха се като произведения на изкуството. Те висяха на корда от тавана и когато хората влизаха в магазина ми, все едно влизаха в истинска арт инсталация. Беше много готино, а сред клиентите ми бяха Бианка Джагър, младата Голди Хоун, Виктория Принсипал, много звезди, гаджета на рок музиканти, всички те идваха да пазаруват в бутика ми. 

Това е страхотно! Дизайните ти се носят по целия свят, звездите като Ан Хатауей, Голди Хоун, Джесика Бийл ги обожават.

Бианка Джагър също, но ето някои от по-скорошните звезди, които съм обличала. Тейлър Суифт, Джейн Сиймур, Мини Драйвър, Кели Озбърн, Джесика Бийл, София Милос, Ким Кардашиян, Тайра Банкс, Парис Хилтън, Риба Макентайър, списъкът продължава още много. 

Това е супер впечатляващо, как те кара да се чувстваш?

Винаги съм усещала, че каквото и да измисля като дизайнер, се пренася отвъд това. Нещото, което всъщност правя, е да празнувам богинята на енергията, която съществува във всяка една жена. Когато една дама облече мой дизайн, веднага се свързва с тази енергия. Така че за мен всичко е Красота. Магия. Трансформация. Това е мантрата ми. Създаденото от мен е красота, а алхимията на красотата е магическа. И тази магия има силата да трансформира. 

Смяташ ли, че мъжете ги е страх от успешни жени?

Определено е така. Нямам недостиг на интерес от мъже, получавала съм мъжко внимание през целия си живот. Проблемът е обаче, че първо ги привличат успехът, силата и блясъкът. И след това идва моментът на негодувание, ревност и несигурност. Тогава се опитват или да навредят на себе си с тези комплекси, или да повалят мен. Това е историята на живота ми.

Бизнесът ти е много труден и пълен с постоянно съревнование – какъв е бил твоят начин да се бориш с критика, лоши хора и енергия през годините?

Наричам тези хора психо вампири и съм писала доста по тази тема. Трябва да имаш много силна психика, за да се справиш с тях. По света има много хора, които не се чувстват психически добре. Има два вида наранени хора – тези, които се нараняват сами, или такива, които извършват действия срещу другите. Завистта срещу това, което има другия, ги кара да реагират негативно. Моето мото е, че имам определено време живот и отказвам да го прекарам с хора, които са негативни. Предпочитам да съм позитивна и щастлива, да използвам енергията си за креативност и да съм заобиколена от творчески настроени хора, вместо от вампири, които се възползват от нея. Не си заслужава! 

Разходете се из именията на Сю Уонг:

бюлетин

още интеракция