Ексклузивно интервю с актьора Джером Флин от Game of Thrones по HBO

И то в деня на голямата премиера!

Всички го познават като сър Брон или по-точно сър Брон Блекуотър от вселената на "Игра на тронове”. Той е човекът, който стои рамо до рамо с рода Ланистър, той е персонажът, който спаси живота на Джейми Ланистър в миналия сезон 7.  

В живия живот обаче неговото име е Джером Флин. Британец от Кент, който започва кариерата си в телевизията преди повече от 30 години. Снима първия си сериал пез далечната 1985 година, а до днес има над 30 заглавия във филмографията си. Може да сте го гледали в Black Mirror или Ripper Street. Но най-известната роля и досега си остава сър Брон. 

Jonathan Ford, ©2019 Home Box Office, Inc. All Rights Reserved.

Близо 10 години Джером и Брон намират перфектната симбиоза един с друг и както самият Джером Флин ни казва, те се допълват чудесно и да, персонажът ще му липсва.

Аз се виждам с Джером в един студен февруарски вторник в центъра на Лондон, където се провежда една от най-големите срещи на журналисти с актьорите от "Игра на тронове”. Поводът е финалния 8-ми сезон, който тръгва у нас на днес в HBO GO и по HBO. Поканата, разбира се, е от HBO България.

Джером Флин е класен и достолепен, точно като сър Брон. И дори повече. 

Какво беше усещането да снимаш финалната си сцена?

Беше страхотно. Доста различно. Защото, въпреки че участваш в шоуто, не ти се случва да срещнеш с всички актьори от него. С някои от тях дори не се познаваш. С други не се виждаш с години. И така се случи, че в моята финална сцена можех да играя с някои от актьорите за първи път. За мен беше нещо ново и интересно. Да си призная, понякога получавам така наречената "звездна треска”. Защото освен всичко друго съм и голям фен на шоуто. Към всичко това на финала се събираш за първи и последен път с тези персонажи, които толкова харесваш. 

Jonathan Ford, ©2019 Home Box Office, Inc. All Rights Reserved.

Какъв беше финалът за теб?

Доста сюрреалистичен. Защото снимаш нон-стоп. При мен финалът беше в два дълги снимачни дни. И всичко си е като преди, в началото, докато не видиш как клапата щраква и някой казва: "Стоп! Приключихме!” Има нещо мило и емоционално в това. Да работиш с едни хора осем или близо десет години. Това ви сближава. До един момент, в който то просто трябва да свърши. Много е емоционално.

За тези осем сезона, какво научи от персонажа си сър Брон?

Не мога да кажа, че точно съм научил нещо, но… много ми хареса да го играя. Да му дам живот и да обитавам тази вселена в неговите обувки. Просто да мога да му угодя като правя нещата, които той прави. Той ще остане в мен и оттук нататък.  Много голяма част от него така или иначе съществува в мен, просто ѝ трябва време, за да се покаже. 

Jonathan Ford, ©2019 Home Box Office, Inc. All Rights Reserved.

Имаш ли любим персонаж? Такъв, който следиш и искаш да знаеш какво ще се случи с него?

Не, разбира се, че не. Аз просто обичам да гледам себе си. (Смее се.) Това е шега, разбира се. Просто шоуто е пълно със страхотни персонажи. Смятам, че това е и ключът към големия му успех като сериал – наистина добрите образи. Другите са, разбира се, обстановката, историческите препратки, костюмите, магиите… Цялата тази мрачност на Средновековието. Всичко това е поместено в чудесен баланс. И някъде дълбоко, между всички тези неща, ние може да открием човешкото. Онази малка искрица, която прави хората уникални. 

Имаш ли любима сцена от сериала?

Не от финалния сезон, а по принцип?

Да.

Чакай да помисля.  Ако е сцената, която ми е донесла най-много вълнение и изобщо всичко, като процес на снимане, то мога да кажа, че е една сцена от сезон 7, която снимахме заедно с Николай (Костер-Валдау – бел. авт.). Двамата бяхме непрекъснато заедно и прекарахме цял месец в Испания, където снимахме в Националния парк в Катания. Беше фантастично. Освен че имахме наистина страхотни сцени по време на целия сезон, накрая заснехме една грандиозна битка, а именно Battle of the Goldroad. Лично за мен това беше един от най-силните моменти на Брон. Неговият момент да блесне. Да яхне дракона, да спаси живота на Джейми Ланистър. Това е моята любима сцена. Защото буквално се молех за такъв тип битка. През останалите сезони вече бях гледал как всички останали участват в подобни сцени и накрая и аз получих своята. И бях адски щастлив от това. (Смее се.)

Премиерата на финалния сезон на "Игра на тронове” е на 15 април – от сутринта в HBO GO и от 21:00 часа по HBO. Всички предни сезони могат да се гледат в HBO GO. 

бюлетин

още интеракция