Рами Малек за предизвикателството Фреди Меркюри

Какво е да си поръчваш чаша чай като Меркюри?

Рами Малек познаваме най-вече като хакера социопат в Mr. Robot, но днес се превъплъщава в легендарния вокалист на Queen Фреди Меркюри.  "Бохемска рапсодия“ е заглавието, което подлуди критиката и възхити феновете на една от най-великите банди за всички времена. Нека разберем обаче как е изживял трансформацията самият актьор.

Анна Конард от GQ Magazine разговаря с Рами Малек.

Как си, Рами?

Току-що обиколих земята на зиг-заг.

Значи си започнал да живееш като Фреди Меркюри?

Е, да... Чувал съм го да казва в интервю, че дори и да си мислиш, че разточителният живот е интересен, то всъщност да се местиш от хотел в хотел може да бъде доста самотно.

Кой беше най-добрият съвет, който получи за образа на Фреди Меркюри и от кого дойде той?

Преди да започнем снимките излязох с Брайън Мей. Отидохме в един от онези частни клубове. Натъкнахме се на Рей Дейвис и освен това видях с очите си човек, когото бях гледал в толкова много интервюта с Фреди, толкова запленено съм слушал как говори за легендарния Меркюри. Казваше се Пол Гамбачини. Рей каза: "О, той правеше ето така...“ (и направи мимика като сви бузите си). Каза, че трябва да докарам този вид, а аз отвърнах, че дори не съм предполагал, че трябва да отслабна толкова много.  

И на следващия ден...

На следващия ден се събуждаш и осъзнаваш, че това е възможността на живота ти. Смятам, че Фреди би бил поласкан от появата на този филм, посветен на него. Никога не бих си позволил да кажа нещо такова, но Брайън Мей го каза, така че просто ще го повторя.

По време на снимките откри ли нещо общо между теб и Фреди?

Очарователно е, че и двамата обичаме дрехите и ни харесва да се издокарваме. Страшно много се насладих на всички костюми. Когато бях  в костюм, исках да се видя и с грим и специална прическа, усещах, че имам нужда от много време за репетиране.  Не отивах там като Рами, а се появявах като Фреди. Това означаваше, че ако поискам чаша чай, аз си поръчвах шибаната чаша чай. Дори бях малко по-голям мръсник, отколкото всъщност съм, все пак без да ставам прекалено скандален или твърде непочтителен.

Кой от тоалетите на Фреди би избрал за всекидневно носене?

Това, което винаги  бих носил, ако се замисля, е тоалетът от сцената с раздялата. Просто синя риза и дънки. Трябва да кажа, че това е нещо, което абсолютно винаги е подходящо.

Твоите вокали са били смесени с тези на Фреди и неговия имитатор Марк Мартел. Как се чувстваш по отношение на караокето сега?

Няма да го правя повече, защото го правех в продължение на шест месеца. Пях от дъното на дробовете си всеки ден, а това е много трудно за някой, който не е певец. Ходех на всички възможни уроци по пеене, защото в края на деня не знаеш кой точно от тях ще ти потрябва. 

Какъв е твоят глас?

Аз не съм Фреди Меркюри. И ако в следващите 30 години гледам филм, посветен на Фреди, на никого няма да му пука за Рами Малек. Всички искат да чуят легендарния Меркюри и неговия глас. Знаеш какво имам предвид, нали? 

Кой би изиграл теб в биографичен филм?

Фреди Меркюри. Всъщност ако някой трябва да ме играе, то това означава, че вероятно накрая става нещо наистина отвратително, така че...

По какъв начин се откъсваше от образа на Фреди в края на работния ден?

Знаеш ли,  наистина е невероятно да завършваш всяко второ или трето изречение с "darling“ или "dear“ и беше трудно да се разделям с този начин на говорене, дори и в края на деня. Понякога усещах как се отдалечавам от Рами и си давах сметка, че "изхвърлям“ голяма част от екипажа, тъй като те ме виждаха като Фреди. Не съм такъв тип актьор, но не мога да скрия, че беше истинско удоволствие и наслада да се разхождам наоколо като Фреди Меркюри.

Какъв беше най-добрият съвет, който получи от родителите си?

Когато бяхме малки, баща ми ни казваше:

Вие сте специални, така че просто излезте навън и бъдете специални.

 

 

бюлетин

още интеракция