Световноизвестният менталист Лиор Сушард: „Само съпругата ми може да отгатне моите мисли!“

Лиор Сушард специално за АртАкция.

Предстои ми телефонен разговор с един от най-прочутите менталисти в света. Лиор Сушард е известен с изключителната си ментална сила и умее да прониква в най-скритите кътчета на съзнанието. Успява да познае името на първата любов на Силвестър Сталоун пред недоумяващия поглед на съпругата му. Секунди по-късно разкрива и неиния първи партньор, а публиката става на крака, избухнала в аплаузи. Огъва вилица с поглед, разгадава за минута банковата сметка на човека срещу него, назовава с безкрайна точност всичко, което обмисляш да направиш или което дори бегло преминава през съзнанието ти. Близък приятел с Барбара Стрейзънд и куп знаменитости, Лиор Сушард ще гостува в България за втори път. "Четецът на мисли" се съгласи на специално интервю за АртАкция, директно от Швеция, която е част от многото дестинации по целия свят, в които Лиор демонстрира дарбата си. Очакваме го в България догодина. 

Лиор, помните ли първия път, в който осъзнахте огромната сила, която притежавате?

Да, спомням си много добре. Бях на 7 или 8 години и бях абсолютно пленен от начина, по който човешкият мозък работи. Открих, че концентрацията е от изключително значение и си дадох сметка, че ние използваме много малка част от капацитета на нашия мозък. Затова реших да комбинирам способността си да се концентрирам с желанието ми да правя малки представления. И, ето, получи се!

А използвахте ли дарбата си в училище, например?

О, да, доста често! Особено в междучасията. Обичах да събирам приятелите си и да им показвам какво ново съм измислил, обичах да ги забавлявам. Винаги бях в центъра на вниманието и правех малки експерименти, с които да се упражнявам. Бях добър ученик, но особено по математика често се "допитвах" до тези мои скрити умения.

В книгата си казвате, че всичко се дължи на положителната нагласа и позитивното мислене. Вие като позитивен човек ли се определяте?

Вярвам, че сред толкова много ежедневни негативни събития, човек трябва да се фокусира върху хубавите неща. Да, позитивното мислене е важно, но трябва да се комбинира с креативността. И то във всяка една ситуация и във всяко едно отношение. Поне аз се опитвам да действам така. 

Значи да си добър менталист е и въпрос на доста работа?

Да, комбинация е. Можеш да си много добър пианист, но никога да не станеш истински виртуоз, нали? Там идва талантът. Именно той разделя много добрия от гениалния. Това, което аз правя, е микс от психология, концентрация, сила на мисълта и дарба. 

И така може да огънете дори и чаша?

Да, ако концентрирам правилно енергията си и насоча цялата си концентрация върху това. Въпрос на ситуация е, на правилен момент, на серия от неща.

Има ли нещо, което не може да отгатнете?

Мисля, че не. Това ще видите и на шоуто ми в България. То включва цялата публика, на 100 процента. Енергиите ни сякаш се свързват, силата на концентрацията ни, съзнанията ни. Интерактивен процес е и това го прави интересно. Има десетки неща, които могат да се развият по различен начин, не само на сцената, но и преди това. Почти няма нещо, което да не влияе на въпросните ситуации на сцената. Всичко е свързано и се решава на момента. Също така е и много забавно шоу! Хората се забавляват, а аз, от своя страна, се стремя да включва всеки един от присъстващите. Имам безкрайно много интересни случки! Но най-много ме радват моментите, в които успявам да променя виждането на хората, особено на по-скептичните от тях. 

Аз мога ли да стана менталист?

Да! Ако работиш здраво над това. Ако успееш да овладееш мисълта си и да я насочиш правилно. 

И ако имам талант, разбира се.

Е, да, без това няма да се получи (смее се).

Има ли някой, който може да отгатне Вашите мисли?

О, само съпругата ми! Никой друг на света! Ще открие доста луди неща в главата ми... Но няма как да накарам някой да се влюби в мен, например. Защото това са емоции, а аз не се бъркам там. 

Любим Ваш момент от всички пътувания по света?

Знаете ли, работя с много звезди, но истината е, че не обичам да говоря за това. Но партньорството ми с Барбара Стрейзънд ми е любимо. Заедно правим шоута пред над 20 хиляди души. Тя е прекрасна!

Какво предстои за Лиор Сушард?

Още много шоута, надявам се. Нямам търпение да прочета мислите на хората в България!

бюлетин

още интеракция