Малка нощна музика за безстрашници

Новият албум на бандата „Krekhaus“.

 

Ако не сте чували за българската рок група "Krekhaus“, а сте фенове на тази музика, няма как да не ви препоръчаме да ги чуете. Не са някакви си гаражни дебютанти, а сериозна банда, която вече има студиен албум. И като всеки сериозен албум, той ще бъде представен  на 10 октомври в клуб "Терминал 1“ на мащабен концерт. 

Основана през 2014 г., рок групата "Krekhaus“ вече има зад гърба си серия от концерти в различни столични заведения, както и на някои от най-мащабните фестивали в страната, сред които "София диша“ и "Капана фест“. Има и три големи колаборации: бандата е подгрявала за "Остава“, била е част от лейбъла "Homeovox“, а през април 2018 г. е лично избрана от австрийското пауър трио "Mother’s Cake“, за да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне.

Момчетата обещават много изненади и с типичното си чувство за хумор отговарят на един закачлив блиц, който им спретнахме, за да подгреят удоволствието от гига утре.

Какво ще се случи на 10-ти октомври?

Малка нощна музика за безстрашници.

Кои сте вие? Какво щяхте да правите, ако не правихте музика?

Ние сме четирима другари, които животът събра, за да правят музика заедно и да продължават да бъдат деца. Оказва се, че най-големият е най-малък. Ако не беше музика, сигурно щяхме да продаваме захарен памук. И пак щяхме да се опитваме да направим най-якия захарен памук, на който сме способни.

Цветелина Костова

Коя е вашата публика? Как я изкушавате?

Ние сме си публика. Когато първо се изкушим между нас и стане така, че всички се смеем след репетиция, тогава същият кеф се предава нататък. Няма стратегии, няма мисъл, има действия и искрена радост. Животът е по-хубав с "Krekhaus“.

На коя сцена мечтаете да свирите?

На Попа в 4 сутринта.

 

Цветелина Костова

Харесвате ли киното? Бихте ли написали филмова песен?

Стига да имаме възможност да пишем за кино, веднага бихме се възползвали. Това е нещо, за което си мечтаем.

Как бихте описали стила си? Ако сте картина, кой художник би ви нарисувал? 

Себеописанието не е от силните ни страни. Стилът е рамката на удобството. Чуваме твърде много неща, за да ги оставим неродени, само защото не отиват на нещо, което предварително сме си задали. Всичко истинско, толкова.

Кой пише текстовете ви?

Георги Велинов, нашият вокал, пише текстовете.

 

Цветелина Костова

С кого мразиш да те сравняват? На кого искаш да приличаш?

Искам да приличам на себе си. Такъв, какъвто искам да бъда, а не какъвто съм забравил да бъда.

С какво си вадиш хляба? Музикант храни ли къща? Хоби ли е музиката ? Ако да, колко дълго би издържал?

Хобитата са онова, което хората искат да бъде техният живот. Няма план Б за нас. Последната игра е всичко коз и се играе до край. 

Имате ли групита? 

Май да, ама не е много ясно. А и няма особено значение. Само заемат място в бекстейджа.

 

Jeremy

бюлетин

още интеракция