Отблизо с експерт по бойни изкуства

Среща с актьора и каскадьор Рон Смуренбърг.

Експерт по бойни изкуства, каскадьор, холандец, който от 17 години живее в Тайланд и е част от огромни екшън продукции, Рон Смуренбърг развива и своя собствена техника по бойни умения, наречена „Re-charge“. Участва в поредици като „Тор“, както и в един от последните филми с Ръсел Кроу и Зак Ефрон „The Last Beer Run” и работи с големи екшън звезди като Джеки Чан, Стивън Сегал, Скот Адкинс и Дони Йен. 

Bram Heimens

Много ми е приятно да се запознаем, Рон, толкова слушала съм за теб! Нямам търпение да разбера повече за пътя ти към бойните изкуства и Бангкок.

Здравейте на всички в България, приятно ми е. Както обичам да казвам, животът е екшън и той е точно такъв и тук, в Бангкок, Тайланд. Като дете, бях много кльощав и несигурен в себе си, бях и малко различен. Веднъж едно момиче ме удари и след това гледах „Карате кид”, където кльощавото дете започва да се занимава с бойни изкуства. Така се записах на карате. Вдъхновяваха ме и други актьори като Ван Дам, а след това и самият аз се насочих към екшън филмите и започнах да се занимавам с тях професионално.


Също така държиш рекорд по най-висок ритник, разкажи ми за това. 

И аз като Ван Дам правя шпагати. Сестра ми беше гимнастичка. Знам, че и България има постижения в това отношение. Та тя ме учеше да ритам много високо към дърветата и листата. Взе, че ми хареса, и след това в едно предаване поставих рекорд – 3, 4 метра. Беше ми трудно да го постигна, но после това ми отвори и други врати към филмите.

Кой беше първият ти голям филм?

Участвах във филма с Джеки Чан „Кой съм аз?”. Снимахме на един покрив в Нидерландия и беше голяма битка. В началото бях статист, но той беше гледал една моя касета, която бях пратил преди това, и каза: „Искам този човек.” Трябваше да се уча на място.


Страхотен човек, от когото да се учиш!

Често играя злодеи и всеки един от тях е много готин. Всъщност покрай работата по тях разработих собствената си техника. Исках да отида в Холивуд, но в крайна сметка си останах в Азия, където в момента се снимат много неща. Любовта ми към бойните изкуства се развива най-добре тук. Разбира се, Холивуд също ми е мечта, но всичко се случва стъпка по стъпка. Досега все играя лошия, но се опитвам да променя това и да започна да играя и като добри герои. Във Виетнам например снимах филм в ролята на добрия. Иска ми се да върнем духа на 80-те в киното.

Това е страхотно, благодаря ти!

За мен беше удоволствие. Следвайте мечтите си, момчета и момичета!

бюлетин

още интеракция