Илко Ганев, „Апарт“ и сребро в косите в „Това съм аз“

Представяме ви новия епизод от поредицата.

Как бързо тече времето и колко е преходно всичко е основното, което ни интересуваше, докато репетирахме. Артистът винаги изглежда  малко  "в повече“. В интервютата на известни актьори, както и на някои забравени вече такива, открихме за пореден път, че човекът в артиста е особена порода. Той е способен да види и усети неща, които остават невидими за другите и да живее в тази невидимост все едно точно тя е животът. А може би е. Погледнат отстрани актьорът често изглежда  като луд. Но той по-скоро е ДРУГАДЕ. И може да те заведе там.“ , споделя режисьорът Илко Ганев. 

В новия епизод на поредицата „Това съм аз“ представяме екипа на спектакъла „Апарт“ и неговия режисьор Илко Ганев. Заглавието "Апарт” идва от термин в театъра, който означава думи на персонажа, произнесени директно към публиката.

Илко Ганев

В спектакъла са използвани документални разкази и интервюта на бележити български режисьори и актьори като Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Ицхак Финци, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Стефан Илиев – Чечо, Христо Домусчиев. 

Петя Бончева

За зрителите „Апарт“ е любов - минути, които не искаш да свършват. Излизаш от камерната зала сякаш току-що си бил част от пътуване във времето. Спътниците ти са били някои от най-обичаните ни актьори, разговорите са докосвали всички нюанси на живота, а връзката между минало и настояще става невидима, благодарение на талантливите Петя Бончева, Севар Иванов, Надя Керанова, Антъни Пенев, Бориса Сарафова и Димитър Крумов.

Режисьор, сценарист и оператор е Петър Вълчев, а монтажът и постпродукцията са дело на Невелин Вълчев.

бюлетин

още интеракция