Ексклузивно интервю с Танди Нютън

Мейв Великолепната от сериала "Westworld". Да, време е за Girl Power.

Днес обръщаме специално внимание на един от женските персонажи, който най-силно привлече и развихри вниманието на феновете – Мейв. В ролята ѝ е жената, която дава сърце и душа на героинята и я прави толкова истинска – Танди Нютън. Актриса, майка, съпруга, боец за какви ли не каузи и справедливост и не на последно място - много красива жена. 

Танди Нютън е родена в Лондон през 1972 година в семейството на майка от Зимбабве и баща британец. Името ѝ означава “възлюбена”, а тя самата играе във филма по романа на Тони Морисън със същото заглавие. Това е и лентата, която ѝ дава тласък и популярност. Следват “Мисията невъзможна II” до Том Круз, “Преследване на щастието” с Уил Смит и “Сблъсъци” с цяла плеяда звезди, сред които Сандра Бълок, Райън Фелипе, Мат Дилън и Брендан Фрейзър. Има и няколко години роля в сериала “Спешно отделение”. Междувременно, Танди често попада в класации за красиви жени и не изоставя личния си живот. Съпруга е на режисьора Ол Паркър от почти 20 години и имат три деца – Рипли (кръстена на героинята на Сигорни Уивър в “Прищълецът”), Нико и Букър. Само няколко месеца след раждането на последното си дете през 2014 година, Танди се връща на снимачната площадка. Този път на новия за тогава сериал на HBO “Westworld”. 

Героинята ѝ в сериала много се променя. В света на “Westworld” или “Западен свят” - развитият парк за забавления, в който хората си плащат за да са обградени от един по-стар свят с индианци и каубои и където им е позволено да правят всичко с роботите, програмирани да мислят и изглеждат като истински хора, тя е Мейв Милей - проститутка в бара на Дивия Запад, която забавлява мъжете, които пристигат. Но идва ден, в който тя започва да се държи странно и успява да се пребори с програмирането си и да се превърне в един от силните образи. Тя има спомени за дъщеря, за друг живот, открива в себе си и нови сили, с които може да контролира тези около себе си и избира сама да се влюби в сексапилния Хектор (Родриго Санторо). 

На вашето внимание предлагаме няколко причини да харесваме Мейв, както и откровено интервю с прекрасната Танди Нютън.

Цитатите на Мейв – основният чар на персонажа е начинът, по който говори:

If you try that again, I will relieve you of your most precious organ and feed it to you. Though it won’t make much of a meal.” или иначе казано “Ако опиташ това отново, ще те освободя от най-ценния ти орган и ще те нахраня с него. Въпреки, че гледайки го, едва ли ще те засити.

Всички цветове и вид дрехи й отиват!

Избира любовта. 

Знае точно каква е целта ѝ

Танди Нютън е страхотен събеседник.

Август, 2016 година

Срещаме се още преди интервюто в коридора на хотел “Four Seasons” в Бевърли Хилс, Лос Анджелис. Тя протяга веднага изящната си ръка към мен. “Аз съм Танди”. Косата ѝ е в плитки и е прибрана назад, а черната ѝ рокля е с бродерии на цветя. Толкова малка и крехка изглежда, а щом започне да говори, представата ти за нея рязко се променя. Тя е едно истинско мъжко момиче. 

ВИЖТЕ И ЧУЙТЕ ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО ТУК:

 

Сериалът е невероятен, има толкова много изненади от самото начало. Колко трудно е да играеш герой, който се променя с всеки следващ епизод, и чиято история се оказва съвсем различна накрая?

Толкова е освобождаващо да си различен всеки път и в същото време да си част от един голям общ план. Ние всички много вярвахме на създателите Джонатан и Лиса, те са страхотна двойка, невероятни хора и именно химията между двамата прави сериала толкова добър. Той е може би най-еволюиралият феминист, когото съм срещала, а тя е просто толкова силна. Колкото и странно да звучи, Лиса ми напомня на писателката Тони Морисън. Изненадва те точно като Тони, която когато я срещнеш, очакваш светица, а тя обича да си пие уискито, да танцува, да псува. Лиса е по същия начин, тя изглежда такова мило момиче, а е толкова умна! Така че в тази история си личи колко много Джонатан и Лиса са се предизвиквали един друг и са си поставили за цел да направят този сериал. Именно това ми даде и пълно доверие в тях, защото ме предупредиха “ще бъдеш гола, Танди, и то през доста голяма част от времето”. Минавала съм през какво ли не в този бизнес и абсолютно вярвах на Джонатан. През годините съм си мълчала за какво ли не, за да не ме мислят за мрънкало, но вече не ми пука. И всеки ден, отивайки на снимачната площадка на “Западен свят”, се чувствах като истински активист, каквато съм през по-голяма част от времето. 

Боря се за човешките права, срещу несправедливостите към жените по света и непрекъснато имам усещането, че трябва да се извиняваш като си такъв човек. Дори моите деца ми го казват! Когато сядаме вечер да ядем, за две минути минаваме през теми като “това момче Базил е много готин” до проблемите на горите. И моята 11-годишна дъщеря Нико, която е страшно умна, веднага ми казва “айде пак започваме със световните теми!”

Знам, че те се шегуват, аз наистина чувствам, че не мога да занимавам хората само с това, но смятам, че е редно да предавам опита и влиянието си на хора, на които може да помогне. Това е по-добре, отколкото да се предадеш на фалшивия блясък, хората са пристрастени към това в днешно време. Те нямат търпение да дадат два долара за списание, което задоволява нуждата им  да се чувстват зле за самите себе си. А след това могат да отидат да купят всичко, което им се казва там и да се чувстват още по-зле. А след това да облекат всичко, което са купили и да се показват пред другите хора. Аз искам да съм част от това да спирам тези мании! Наскоро гледах документален филм за жена, която се омъжила за лъка си! Тя била стрелец! Има и друга, която се омъжи за Айфеловата кула. Всички тези истории са за жени, което малко ме натъжи, но винаги може да има мъже, които се женят за колите си!    

Играла си какви ли не героини, но наистина има моменти в сериала, когато зрителят си мисли “уау, тя е гола доста често”! В какво се състоеше това доверие, което те накара да се чувстваш толкова удобно гола?

За мен голотата в този сериал е за да подчертае уязвимостта на тези герои. Те са роботи и с тях се държат все едно са част от месомелачка. Виждате голям склад, пълен с голи тела, с които се отнасят като с парчета месо. Това е важен елемент към историята. И аз се чувствах много удобно. Имаше дни, в които постоянно бях гола на снимачната площадка. Дори ми предложиха от тези малки парчета, които да ти покрият гениталите и които изглеждат все едно имаш окосмяване. Отказах, защото това отнемаше допълнителен час за слагане, а аз бях родила преди няколко месеца и бебето ме чакаше вкъщи. Имах си окосмяване и без това, така че реших да си използвам собственото! Така или иначе си имах храст като от 70-те там долу и не ми пукаше особено! Беше ми много по-лесно. Освен това се случи нещо много интересно! Когато бях облечена в тесния костюм на проститутка - корсета с гърдите ми, преливащи отгоре и късата пола, се чувствах много по-неудобно и много по на показ, отколкото като бях гола.

Така облечена предизвиквах погледите на всички и те не можеха да не ме гледат в деколтето, защото всичко им беше буквално в лицето. И тогава нямах търпение да се покрия с нещо, независимо колко горещо беше. Чувствах се много уязвима, защото предизвиквах такова внимание, което не ми харесваше. А когато бях гола, хората подхождаха с абсолютно уважение. Не че в другия случай не бяха много мили, но самото облекло е предизвикателно. И всъщност това да съм гола беше доста по-свободно и балансирано, отколкото другото. От самото начало си знаех, че ще бъде така, голотата носи друг вид сила.

Когато криеш нещо, хората искат да го видят повече! И веднага се сещам за всички малки момиченца, които се обличат по този предизвикателен начин, подчертавам, че не моите момиченца, но определено има много такива! Винаги знаем кога някой ни лъже вече, социалните медии избухнаха и направиха всичко прозрачно. Знаем, че всеки е пионка, всяко правителство е част от по-голям план, всичко това го знаем и въпреки това чакаме разрешение в днешно време! Не като едно време, когато хората са били силни за това, че могат да дадат гласа си за нещо. Но вече знаем, че не е така и е наш дълг сами да се представяме така, както искаме. Няма достатъчно истина в историите, които гледаме на екрана! Този сериал създава платформа да задаваме въпроси и независимо, че съм гола през голяма част от времето, всъщност не виждаш кой знае какво. Защото когато си ме видял в началото абсолютно гола, след това няма защо да го показват пак. 

Знаеш ли, тези теми много ме вълнуват. Преди 15 години открито говорех за сексуален тормоз в нашата индустрия и един ПР ми каза да спра, защото не било готино да те свързват с такива тежки теми. Не, каза ми, че не е добре за репутацията ми. За моята репутация ли? А репутацията на тези, които си позволяват такива неща и заслужават да бъдат осъдени! Но сега времената са различни, информацията е навсякъде! Колко жени излязоха на корицата на “Ню Йорк Таймс” и посочиха Бил Косби като изнасилвач! Истина е, който и да ги нарича лъжци, аз не го правя, ти не го правиш. Това, че медиите ни казват нещо, не го прави задължително истина. Ние трябва да намерим своето място в световното население и да разберем колко сме малки. Затова трябва да мислим за голямото добро, защото това е единственият начин да оцелеем като човечество. 

В “Западен свят” има преплетени много случки от американската история.

Това не е случайно, чрез художествена история можеш да разкажеш някои неща с голяма сила. Моят опит, както и този на голяма част от другите актьори в сериала, е предимно във филми и истината е, че всеки един епизод е като отделен филм! Дори времетраенето на снимките ни беше като за филм, снимахме един епизод по три седмици, беше си като франчайз. Телевизионните сериали превземат всичко в момента. Хората си купуват все по-големи екрани вкъщи, обичат да гледат в домашна обстановка, вместо да си купуват ужасно скъпите билети, пуканки и какво ли още не. Аз си вкарвам пуканки нелегално в киното, няма да дам 10 долара за тях! Виждаме как целия опит, умения и репутация се пренасят към сериалите. И ние всички дадохме най-доброто от себе си, никакви компромиси! Искахме да е точно така, както трябва, заслужавахме си го! Чрез работата си да можем да изкажем всичко онова, което ни вълнува, невероятно е. Ние с Евън Рейчъл Ууд всеки път като се видехме, което не беше често, защото когато аз работех, тя почиваше, и обратното, но когато се засичахме, пищяхме като ученички колко ни харесва това, което правим в момента. “Западен свят” съдържа едновременно история и показва бъдещето!   

Тя е истински запалена, толкова забавна и се смее високо, докато ми разказва всички актуални теми от сериала, преплетени с днешното състояние на света. Накрая ѝ казвам, че се познавам със сестрата на мъжа ѝ – Клеър, с която сме работили заедно преди години в Лондон. “О, Клеър!” възкликва тя. “Знаеш ли, тя току-що роди бебе? Хайде да си направим селфи и да го изпратим на Клеър!” Правим си даже няколко и заразена с енергията й продължавам деня си в далеч по-добро настроение. 

 

Западен Свят Пенелопе Круз

бюлетин

още интеракция