Отблизо с боливудската актриса Ниту Чандра

Братовчедката на световната звезда Приянка Чопра отваря дома си в Ел Ей.

Актрисата Ниту Чандра отваря вратите на дома си в Лос Анджелис, за да посрещне журналиста Стаси Айви и фотографа Диляна Флорентин.От мига, в който се запознаеш с нея, разбораш, че не взима нищо за даденост и е готова да постигне целите си. Тренира таекуондо от дете и се е състезавала многократно за страната си, привлича я театралната сцена, но пък филмите с песни и танци й носят огромна популярност в Индия. Мечтата й е да снима огромни екшън блокбъстъри и затова се мести в Ел Ей, подобно на братовчедка си Приянка Чопра и близкия си приятел Ирфан Кан. 

С почти милион последователи в социалните мрежи, 35-годишната Ниту Чандра открива големия екран чак в тийнейджърските си години, тъй като добрите момичета от родния й Бихар не посещават кино салони, а мечтаят за семейство и деца. С усмивка започва да ни разказва за себе си и защо е различна от тези момичета. След интервюто ни приготвя и здравословна вечеря със сьомга, част от ежедневието й към постигане на целите си и спортната дисциплина, на която разчита и до днес. 

Фотограф: Диляна Флорентин

В момента сме в Ел Ей , който е твой дом от съвсем скоро. Защо се премести тук?

От дете се занимавам с бойни изкуства, бях представител на Индия още в 9-ти клас. Тренирам таекуондо отпреди да се помня, благодарение на майка ми, която ме насочи към бойните изкуства и всички други спортове, които тренирам. Докато растях гледах много екшън филми от Холивуд. И когато станах актриса години по-късно, винаги търсех добри сценарии в Боливуд и индийското кино, които да са екшън. Ние не правим много такива. Когато гледам момичета на екрана, които не са учили бойни изкуства или актьорско майсторство, но участват именно в екшъни, знам, че това е точно за мен.  

Трябва да те попитам – това не плаши ли мъжете?

Не, не, аз съм много мила! Това повтарям, тъй като мъжете, с които се запознавам, често ме разпитат за бойните изкуства. За мен това е умение, а те ми казват понякога “трябва да се пазим от теб” и аз отвръщам “давай”. Така че винаги исках да правя такива филми, именно защото тренирам толкова много. Мисля, че трябва да се опитвам да създавам възможности за себе си, особено в екшън филмите. Всички тези тренировки и мечти и това, което съм гледала в холивудските филми – Анджелина Джоли, Ума Търман, Хали Бери - виждаш ги как правят страхотни екшън сцени и са повече от вдъхновяващи. Правила съм много боливудски филми, но последните три-четири години се отдадох предимно на театъра. След едно известно време искаш не само да танцуваш, то е страхотно и ти дава много популярност, но дори да не съм толкова популярна, интелигентна, красива или образована в сравнение с останалите, не се страхувам да работя все по-упорито и упорито. Не се страхувам да умра именно по този начин. Като прибавим и дисциплината, която имам, това определено са качества, които мога да използвам. 

Какво искаш да кажеш с това, че не си популярна, имаш почти милион последователи в социалните мрежи!

Да, да, но има такива, които са 10 пъти по-популярни. В страна като нашата, за голяма звезда, популярността идва от филми с танци и песни. Много повече, отколкото от истинско театрално изпълнение. 

 

Фотограф: Диляна Флорентин

Ти също имаш опит с танците.

Да, да, мисля че така се получиха тези почти милион вече последователи. Хората, които ме следят в инстаграм, туитър или фейсбук, знаят че съм естествена и патриотично настроена, истинска съм в това, което правя. Не съм способна да съм фалшива, защото не знам как. За екрана го правя, когато е платено добре. Но това ми е работата, не мога да го правя в живота, не става така. 

Ти ми каза, че за първи път си отишла на кино в десети клас. Как това момиче, което чак тогава е открило киното, стана актриса?

Тук всъщност става въпрос за начина, по който е протекъл целият ми живот. Започнах да се занимавам с бойни изкуства в първи или втори клас. Аз нямам спирачки, трябва да постигам най-доброто, каквото и да правя. Имам златен медал, печеля първо място и веднага се питам “какво следва, какво правят другите?” Аз съм от Бихар, щат в Индия, който е много важен, особено политически. Момичетата там не мечтаят да бъдат актриси, те са доктори, инженери, женят се, имат деца. Така че аз не пасвах на средата. Съдбата ми беше да стана актриса. В моя щат момичетата от добро семейство не ходеха да гледам филми на кино. Каквото и да гледах беше по телевизията.

Как реагира семейството ти тогава?

Майка ми много ме подкрепяше през цялото време. Всичко, което съм днес, е благодарение на нея. Разбира се, не съм съгласна с някои от нещата, които казва.

Фотограф: Диляна Флорентин

Да, разбира се – отношенията майка и дъщеря могат да са сложни. 

Сложно е, защото понякога си мисля, че тя е на страната на всичко останали, но не и на моята. Макар че, знам, че в крайна сметка тя има добри намерения. Смятам, че светът днес е много малък заради дигиталните технологии. 

Този бизнес се промени и в последната година с различните движения. Всички говорят за разнообразието, което е факт. Има много актьори от Индия, които са световноизвестни и са пробили в Холивуд. Смяташ ли, че това би ти помогнало?

Няма да е честно да не спомена името на Приянка Чопра, гордея се с нея, тя отвори врати за много от нас. Дипика Падуконе, която беше в новия филм от “Трите Хикса” и се справи страхотно. Много е сладка. Да не забравяме Ирфан Кан, който е много важен актьор – от филми като “Джурасик Парк” до “Кутия за обяд”. Невероятен актьор и много близък приятел. Когато пристигнах в Ел Ей, той ме запозна с много хора. Гордея се с факта, че получавам най-различни оферти, сега приех една корейска драма, която ще се снима в Сеул. С такива неща се занимавам и си мисля, че вратите за мен се отварят. 

Спомена Сеул – пътуваш също по света благодарение на всички различни неща, с които се занимаваш. Имаш ли любими места?

Научила съм нещо в живота, което за мен е много важно и ми помага да се движа напред. Където и да съм в момента, то е любимото ми и най-доброто място за мен. Не знаеш какво ще се случи в бъдещето, а миналото го няма вече. В момента седя с теб и това е любимото ми нещо и няма добро, лошо, любимо. Мога да ти кажа какво ми е любимо в кариерата – предпочитам екшъна като жанр. Относно местата – харесвам всички! Друго нещо, което често казвам е, че няма как да направя целия свят щастлив. Не съм в състояние да направя дори собствената си майка щастлива. Нейните очаквания са твърде високи, но се опитвам поне аз да съм доволна от себе си и таланта и уменията си, по които работя. Хората, които ме обичат ще са щастливи да ме виждат щастлива!   

Ти си много позитивна!

Да, това идва от дисциплината на спорта.

Не взимаш нищо за даденост.

Не, със сигурност, нищо не съм получила ей така. Не идвам от среда, в която съм имала всичко. Нищо не ми е дадено на поднос, не съм против тези хора. Никой не е виновен за мястото, на което е роден. Занимавам се и с писане и това е една от репликите, които съм си измислила. “Не съм против теб, просто съм за себе си.”

Как се виждаш след няколко години?

Бих искала да остана тук за дълго време, това е планът. По принцип не планирам, защото това е равносилно да предизвикваш Бог. Той си казва “о, наистина ли планираш това? Нека видим!” Така че не планирам, не го предизвикам, само ми се иска и ще работя много сериозно, за да го получа. Може ли? И мисля, че Бог ме чува. 

Вижте интервюто тук: 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още ИнтерАкция