По света със Сюзън Сарандън

Пред списание Condé Nast Traveller актрисата разкрива кои са любимите места, на които се завръща, какво прави Ню Йорк толкова неповторим и още.

Niege Borges

Откъде се завръщате този път?

От гмуркане в Raja Ampad, Индонезия. Беше организирано от приятел, който би могък да прекара цял ден във водата. Лодката, на която бяхме, Silolona, е много специална. Екипът беше страхотен, храната - също. Плавахме през Ring of Fire и видяхме всякакви различни видове риби.

Къде по света се чувствате най-щастлива?

У дома, в Ню Йорк. В този град има толкова много енергия, че няма как да скучаеш. Ако си тъжен, можеш да се разходиш по West Side Highway, да слушаш улични музиканти, да откриеш неща, които дори не си предполагал, че съществуват. В Ню Йорк има повече случайност, отколкото човек би могъл да понесе. А и там е семейството ми - най-щастлива съм, когато съм с тях. Ню Йорк е един от най-разнообразните градове на света. И ако отглеждаш деца в привилигирована обстановка, те трябва да знаят това. А не да съществуват в някакво привилигировано, затворено гето. 

Най-запомнящото се място, на което сте снимали?

Обичам да снимам в Италия. Аз съм наполовина италианка, но до момента, в който участвах в “Мусолини и аз” с Антъни Хопкинс, не го бях усетила. Италианците знаят как да живеят, а и всичко, свързано с храна, истински ме трогва. Рим е невероятен град. Когато се върнеш в САЩ няма как да не ти стане смешно при вида на ресторантска табела “Тук От 1950”. В Италия усещаш древността, нещо, което в Америка липсва. И това сякаш ни дава извинение: прощавайте, все още сме младежи, нямаме никакъв самоконтрол.

Кой е любимият Ви хотел?

Аз съм посланик на Fairmont. Това, което ме привлече към групата, са усилията, които мениджмънта прави към устойчивостта. Премахнаха употребата на еднократна пластмаса, правят хотели за пчели по целия свят. Ако изгубим пчелите, ще загазим истински. Fairmont в Банф е толкова красив. Бях истински впечатлена от идеята да разположиш подобна сграда в гора, която прилича на омагьосана.

Най-интересният човек, който някога сте срещали?

Бърни Сандърс. Никога не съм срещала личност без капка его. Точно като него. Пътувахме из цяла Америка и благодарение на Бърни върнах вярата и любовта си към американците. Разговарях с толкова много хора по пътя. Бърни говори с всички и оставя на хората пространство, за да изкажат мислите си.

Опишете любимата си гледка.

Тази от апартамента ми, когато гледам изгрева и залеза. Виждам целия град, пейзажът се променя непрекъснато - за 10 минути бурята идва и си отива.

Споделете някое хубаво място, което познавате.

Гор Видал ме запозна с Амалфи. Участвах в негова пиеса на Бродуей (An Evening with Richard Nixon). Тогава се сприятелихме. Той има прекрасна къща в Равело. Работех в Италия, имах малко свободно време и реших да го посетя. Там разбрах, че чакам бебе! Гор твърди, че съм забременяла в Равело, но преувеличава. Мястото е прекрасно, а и е близо до Позитано. Пълно е с малки магазини, невероятни ресторанти с морска храна. Поръчвах си паста с бял сос от миниатюрни миди.

Детски спомен от ваканция?

Аз съм най-голямата от девет деца и нямахме много пари за почивки. Но ходехме на къмпинг, баща ни правеше закуска на огъня, обикалях с другите деца, правехме си групи и отивахме да търсим приключения.

Първият път на екскузрия без родителите ви?

Избягах от вкъщи на 11. Това брои ли се? Дори не се забавих много, но когато се прибрах, никой не беше забелязал, че ме няма, и това беше съкрушителната част. Обличах се в черно като котка и отивах до строежите, които бяха на час и половина пеша от вкъщи. Бях много плахо дете, така че за мен това беше голямо събитие.

Любимо място за необичайно бягство? 

Ходехме често на къмпинг в Mount Desert Island. Малкото бунгало, което наемахме, беше обявено за продан и това беше първото нещо, което купих, когато започнах да изкарвам пари. Взех го за баща ми - за да има къде да ходи през лятото, когато се пенсионира. Там е неговия прах и този на брат ми. Опитвам се да ходя поне за две седмици всяка година. Красиво е.

Къде изгубихте сърцето си?

В Рим. Tам имах афера, от която се роди дъщеря ми. Това е град за любовници. Всички изглеждат толкова добре. Виновници са светлината и времето, което сякаш тече на забавен каданс.

 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още ИнтерАкция