Eксклузивна среща с талантливия канадски актьор Колм Фиор

Той се включва в ролята на военен в новия сезон на сериала “Проект Синя книга” по Epic Drama.

Колм Фиор е канадски актьор с изключителна филмография от над 150 заглавия, впечатляващ талант и запомняща се визия. Познаваме го от продукции като “Тор”, “Хрониките на Ридик”, “Лице назаем”, “Чикаго”, хитови сериали като “24”, “The Umbrella  Academy” и много други. Харизматичен и със страхотно чувство за хумор, на живо е изключително приятен събеседник.

Актьорът се включва във втори сезон на “Проект Синя книга” като адмирал Гейл в епичния финален епизод на сезона. Срещаме се с него, за да ни разкаже за снимачния процес и още:

Играеш толкова различни образи, как ги избираш?

Злодеите са най-интересните, много са забавни. Те обикновено имат план - ще избият всички скучни хора и ще контролират света. И е по-вълнуващо от това да играя рус принц. За мен именно злодеите са далеч по-интересни, а и виж ми лицето, какви са ми опциите? Години наред не знаех какво да правя с това лице и най-после се оказа, че съм страшен. Ще го използвам, докато мога!  

Ти си ново попълнение в сериала, кажи ми повече за образа си, предполагам, че си военен, носиш униформа дори в момента

Джентълмените изглеждат по-добре в униформа, героят ми не е военен, просто реших, че ще изглеждам готино (смее се). Играя адмирал Гейл, който е начело на военния кораб Уисконсин, но в конкретния случай на цялата войска на НАТО по време на упражение на север в Атлантическия океан. 

Marieke van der Veen (Viasat World)

Забавно ли е да бъдеш този герой, защо каза “да” на ролята? 

Казвам “да” почти винаги, защото имам деца в училище, които непрекъснато ми искат пари. Така че, доста лесно се съгласявам на роли. Но освен това образът е много интересен, а и в сериала има чудесни хора. Голям фен съм и на Ейдън Гилън, и на Майкъл Маларки. С тях се работи прекрасно. Ако избираш проектите си на базата на хората в тях, почти никога няма да сбъркаш. Независимо да ли работиш 10-14 часа. Графиците на такива проекти са дълги, но има много материал за снимане, а и всичко трябва да се случи според бюджета и навреме.з

Гейл е командир на войска на НАТО, състояща се от 200 кораба, 80 000 човека и много трудни условия. Не знам дали познаваш северната част на Атлантическия океан, но определено човек не би отишъл там на почивка. Дори на риболов, поне не по собствен избор. Разбира се, трябва да се преструваме, че е мокро и студено, но защото не сме много добри в тоа, ни слагат вентилатори и ни пръскат с вода, което е много неприятно. Трудно е, но много интересно. Гейл е много вълнуващ и силен герой, а действието се развива в много опасен момент в историята на човечеството. Студената война е период, в който всички са били под напрежение и готови да повярват най-лошото един за друг. Това е карало хората да бъдат нащрек и да предприемат най-страшни действия. 

Хората по онова време са могли да бъдат лесно подведени?

Има много сиво пространство – ти казваш неидентифициран, аз казвам извънземни, аз казвам неидентифициран, ти казваш руснаци, защо не. Това зависи от това колко са големи възгледите ти за света. А мирогледът на моя герой е много тесен. Гейл е много скептичен към останалите възможни обяснения. За мен това е интересно -  да бъдеш толкова скован, особено в днешно време, в климата, в който живеем, политически и глобално. Мисля, че "Проект Синя книга" е много важен сериал за това време. Дава ти възможност да се замислиш, да поемеш въздух и да направиш крачка назад. Нека помислим за това и как да проявим разбиране към хора, различни от нас.

Marieke van der Veen (Viasat World)

Много ми харесва, когато история в епоха е толкова модерна. 

Изключително се придържаме към периода и историята. Не сме си измислили нищо прекалено. Сериалът е актуален, защото хората не се променят. Иска ни се да го правят, но не е така. Все още между нас има разделения и неразбиране. Препоръчвам много горещо последната книга на Малкълм Гладуел “Да говориш с непознати”, в която се говори именно за това. “Проект Синя книга” ти казва “погледни още веднъж, припомни си, че сме били тук вече, нека не повтаряме грешките!” 

Нов епизод на “Проект Синя книга” можете да гледате всеки четвъртък от 22 часа по Epic Drama. 

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още ИнтерАкция