Разговор с Кърт Кобейн

С него се срещна Георги Георгиев. Поводът - първото принт издание на АртАкция.

Как си? Ужасно често те сънувам напоследък, липсваш ми много.

Добре съм, всичко е много спокойно, най-после мирясах и мога да погледна отстрани на всичко, което причиних на себе си и на близките. Луда работа, но така или иначе, не съжалявам, колкото и да е егоистично. Трябваше да свърши, защото наистина не се издържаше и нямах друг изход да се запазя емоционално, освен да се махна. Не го смятам за геройство, нито за бягство, просто свърши, по-добре е за всички.

Самотен ли си?

Много, но това не е порок... и може би не е точната дума. Тук няма самота, не съществува такова усещане, това преди също ме убиваше и не можах да се справя, беше непоносимо и не издържах. Просто съм лек.

Къде е това тук? 

Хахахa, не казвам, ще видиш! Не е в рая, нито в ада. Навсякъде е. Космическо. Вечно е. Не зависи от преди. Все пак явно съм направил някои по-яки неща, защото се чувствам добре (усмихва се). Възприемам го като някаква компенсация на цялата лудост.

С кого комуникираш, има ли такава възможност?

Не е с Господ, ако питаш заради това, хахаха, в момента с теб. Постоянно има такива като теб, забавно е и приятно, няма лошо. Но не ми липсва и не е задължително, нито пък се дразня, ако някой го прави, благодаря ти, че питаш (усмихва се).

Музиката къде е сега? Тя продължава ли?

Разбира се, няма нищо на всяка цена. Най-накрая измислям популярни мелодии за себе си когато и както поискам, после ги пускам в пространството като идеи, защото няма за кого да ги записвам, а и ще бъде смешно (смее се). Най после няма задължителен лек куплет и избухващ припев с китара и дисторшън, това ми беше писнало и се отвратих, че целия свят искаше само това от мен.

Имам една нова мелодийка, ако искаш да я чуеш, заповядай.

Открийте На живо от Космоса. Пряко включване от безсмърните Стенли Кубрик, Хорхе Луис Борхес, Вирджиния Улф, Чарли Чаплин, Джон Ленън, Карл Лагерфелд, Алекдансър фон Хумболт, Кърт Кобейн, Леонардо да Винчи, Маркиз дьо Сад, Стиг Ларшон, Емил Зола, Бруно Ганц, Никос Казандзакис, Дейвид Боуи, Александър Пушкин, Джанис Джоплин.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още ИнтерАкция