Среща с актрисата Лоредана Каната и режисьорката Рита Азеведо Гомес

Двете талантливи дами се срещнаха със Стаси Айви по време на гостуването им в България. Вижте видео:

Лоредана Каната е италианска филмова, телевизионна и театрална актриса и режисьор. Учи актьорско майсторство в родната си Сицилия. Започва да се изявява първо в театъра, все в главни роли в представления, които са базирани на творби от Луиджи Пирандело (Лиола), Еврипид (Троянските жени) и Артур Шницлер (Рондо). През 1999 г. тя дебютира във филма "The Man-Eater“ под режисурата на Аурелио Грималди. Лоредана дължи популярността си и на редица телевизионни проекти. От 2001 г. тя участва заедно с италианския актьор Себастиано Сома в Un caso di coscienza, дългогодишен телевизионен сериал, излъчван по Rai Uno. Снима се в италианското издание на Strictly Come Dancing в периода 2005-2006 г. и в нашумелия италиански сериал Romanzo Siciliano. Що се отнася до киното, тя е най-известна с филмите "Magnifica presenza“ (2012) и "Неапол във воали“ (2017), и двата режисирани от Ферзан Йозпетек, с участията си в "Младост” (2015) на Паоло Сорентино, "Не е истина, но аз вярвам” (2018) на Стефано Анселми и "Кървава сянка” (2018) на Давид Джованони. Тя е звездата във филма "Беше удоволствие” (2016), режисиран от самата нея.

В България беше част от журито на CineLibri, а в интервюто със Стаси Айви ще чуете и как красивата актриса пее на чист български. 

Почитателите на португалската култура успяха да се насладят на едно истинско кинематографично бижу. Филмът "Португалката" разказва историята на младата, току-що омъжена съпруга на лорд фон Кетен, решена да превърне семейната обител на съпруга си, негостоприемния замък, кацнал върху една скала в Северна Италия, в свой дом. Особено впечатление във филма правят светлината, декорите, сценографията, костюмите… "Португалката“ е пир за сетивата, несъмнен кинематографичен шедьовър в стила на Маноел де Оливейра.

Режисьорката на филма Рита Азеведо Гомес и актрисата Лоредана Каната застанаха пред обектива на Диляна Флорентин и Стаси Айви. Две дами с различни истории, които си струва да бъдат разказани.

Интервюто е заснето с Huawei P30 Pro. Вижте тийзъра, а целите разговори очаквайте през ноември като част от Cinema Confidential.

бюлетин

още интеракция