Писателят Гарард Конли и режисьорът Даниел Алфредсон пред АртАкция

В България те се срещнаха със Стаси Айви, за да ни разкажат повече за успеха, добрите истории и бъдещите творчески планове.

Гарард Конли е американски писател и ЛГБТ активист. Най-известното му произведение, мемоарът "Заличено момче“, е преведен на повече от десет езика и е филмиран с огромен успех. Копродукцията на Австралия и САЩ беше показана в рамките на CineLibri в присъствието на самия автор. Филмът е удостоен с 8 награди и 39 номинации, в т.ч. две номинации за "Златен глобус”. Главните роли са поверени на Никол Кидман и Ръсел Кроу. От CineLibri филмът си тръгна с още едно отличие, заемайки второ място в конкурсната програма.

 

Кадър от филма „Заличено момче“

 

Конли е автор на подкаста UnErased, в чиито четири епизода с помощта на многобройни интервюта и архивни материали изследва историята на конверсионната терапия в Америка. Негови произведения са публикувани във в. "Ню Йорк Таймс“, сп. "Тайм“, на уебсайта "Хъфингтън Поуст“, сп. "Вирджиния Куотърли Ривю“ и др. През 2016 г. Конли е преподавател по английски език в Американския колеж в София. Живее в Ню Йорк със съпруга си и в момента работи над първия си роман.

 

Гарард Конли

 

Даниел Алфредсон е едно от силните имена в шведското кино. Повод да гостува в България беше филмът "Смъртта на един автор”, където Бен Кингсли, звездата от "Ганди”, "Елегия” и "Къща от пясък и мъгла”, изпълнява главна роля. Зрителите се насладиха на приковаващ вниманието трилър за вина и отмъщение, вдъхновен от магнум опуса на Хокан Несер "Intrigo”. По думите на Несер филмът е равностоен на литературния материал, а нима има по-красноречиво свидетелство за успеха на една адаптация?

 

Бен Кингсли във филма „Смъртта на един автор”

 

Гарард Конли и Даниел Алфредсон застанаха пред обектива на Диляна Флорентин и Стаси Айви, за да ни разкажaт повече за постигнатите успехи, неочакваните резултати и бъдещи творчески планове.

Интервюто е заснето с Huawei P30 Pro. Вижте тийзъра, а целите разговори очаквайте през ноември като част от Cinema Confidential.

бюлетин

още интеракция