Кристоф Ламбер: „Влюбих се в звука на аплодисментите.“

Филмовата звезда разговаря със Стаси Айви по време на гостуването си в България.

"Шотландският боец” Кристоф Ламбер е роден през 1957 г. в Лонг Айлънд, Ню Йорк, но семейството му напуска САЩ, когато той е едва на две години. Баща му е дипломат към Организацията на обединените нации, назначен в Швейцария, в резултат на което Кристоф получава средното си образование в Женева. Първата му поява на сцената е в театрална пиеса – тогава е на 12. Това участие го вдъхновява и по-късно се записва да учи в Парижката консерватория.

След няколко малки участия във френски филми, през 1984 г. му отреждат главната роля във филма "Тарзан от рода Грейстоук” (номиниран за "Оскар” в три категории), където си партнира с Иън Холм, Анди Макдауъл и Ралф Ричардсън. Две години по-късно Ламбер се превъплъщава в образа на легендарния Конър Маклауд, безсмъртния "шотландски боец”. За изпълнението си в "Метро” (1985) на Люк Бесон, където си партнира с Изабел Аджани, Ламбер печели награда "Сезар”. Междувременно отказва ролята на Мартин Ригс в "Смъртоносно оръжие” – филм, който носи огромна популярност на Мел Гибсън. Известен е и с ролите си в "Сицилианецът” (1987) на Майкъл Чимино, "Да убиеш свещеник” (1988) на Агнешка Холанд, "Аз те обичам” (1986) на Марко Ферери, "Годината на дивия заек” (2006) по романа на Арто Паасилина и др. През последните години Ламбер се изявява предимно като продуцент, паралелно продължава да играе в приключенски и екшън продукции. Любимите му хорър филми са "Сиянието” на Стенли Кубрик, "Бебето на Розмари” на Роман Полански и "Хелоуин” на Джон Карпентър.

Фотограф: Марина Чамуркова-Недекова

Кристоф Ламбер застана пред обектива на Диляна Флорентин и Стаси Айви, за да ни разкаже повече за началото на кариерата си, ролята на жури в CineLibri и още.

Интервюто е заснето с Huawei P30 Pro. Вижте тийзъра, а цялото интервю очаквайте през ноември като част от Cinema Confidential.

бюлетин

още интеракция