Среща с продуцента на „Загубеният йети“ Пейлин Чоу

Повече за филма, предстоящата премиера и главните герои.

Загубеният йети е новата съвместна продукция на DreamWorks Animation и Pearl Studio, която отвежда публиката на епично приключение, дълго повече от 3000 километра. То започва от улиците на Шанхай и свършва някъде на спиращите дъха хималайски снежни пейзажи. През това вълнуващо пътешествие ще ни преведе и талантливата Дивна, която подарява гласа си на смелата Ий. 

Ще потърсим Загубеният йети в кината от 27 септември на 2D и 3D, а дотогава - срещаме се с Пейлин Чоу, продуцентът на филма, който разказва повече за Ий, Еверест и още:

Мислите ли, че по някакъв начин Загубеният йети е любовно обяснение към Китай?

Определено. Филмът показва Китай по различен начин, невиждан на екран до момента. Надяваме се, че след като гледат Загубеният йети, хората ще искат да посетят страната ни, а сънародниците ми ще се почувстват по-горди от нея. Искахме да покажем най-красивата и автентична страна на Китай.

Музиката и цигулката на Ий играят огромна роля във филма.

Да, музиката, по някакъв начин, е гласът на Ий. А и й помага да се свърже с Еверест, защото той също комуникира чрез своя собствена музика. Композиторът на филма Руперт Грегсън-Уилямс свърши прекрасна работа. Той направи чудеса, откри точната тема за цигулката на Ий. Подари ни най-емоционалните моменти във филма.

Коя е основната тема на Загубеният йети?

Това е филм за семейството. И нямам предвид само семейството, в което си роден, но и онова, което създаваш. Ий открива колко много значат за нея близките й. Във филма се прокрадват и универсални теми като това да принадлежиш някъде, да се справяш със загубите. В крайна сметка искахме да направим забавен филм, но бяхме наясно, че се сблъскваме със сериозни теми и проблеми

Kaкво е общото между двамата главни герои - Ий и Еверест?

И двамата се опитват да открият своето място под слънцето. Искат да разберат къде е онова кътче от света, към което принадлежат. Чувстват се отговорни един към друг и именно връзката, която създават помежду си, им помага да открият дома си.

 

 

бюлетин

още интеракция