Хелън Мирън: „Винаги съм искала да участвам в екшън.“

Невероятната Хелън Мирън за предизвикателството, наречено „Бързи и яростни“, удоволствието от шофирането и изграждането на героинята Куини.

Хелън, опиши ми с няколко думи своята героиня Куини? Можем ли да кажем, че е част от класическия източен матриархат? Съществува ли подобно нещо?

Да, мисля, че Куини наистина е част от класическия източен матриархат. Аз бих могла смело да заявя, че познавам този образ, тъй като майка ми и половината от семейството ми са от източната част на Лондон. Вдъхновявах се именно от тях, когато изграждах образа на героинята ми. До болка добре ми е познат този упорит, работлив, стоящ на ръба на закона човек    чувствам, че неговата кръв е в моите вени. Въпреки че хората не ме виждат по този начин, истината е, че половината от мен е този образ. 

Не си шофирала във филма, но знам, че всъщност обожаваш шофирането, тъй като и преди си говорила на тази тема. Как би се чувствала зад волана на една от тези супер бързи коли?

Когато първоначално ме попитаха дали бих желала да участвам в "Бързи и яростни“ бях изключително щастлива, тъй като обожавам да карам. Особено във филм, защото по време на снимките няма трафик и можеш да правиш доста луди неща, но, разбира се, нямах щастието да шофирам във филма. Впрочем винаги си мисля, че съм леко суетна в карането, защото знам как да шофирам, умея различни трикове и чакам да настъпи и моят момент на големия екран. 

Разкажи ми за въздействието на Куини над Декард и Хати? (бел. ред. Деакрд и Кати са децата на Куини)

Куини отглежда две деца в наистина лоша среда. И все пак е по-скоро горда от тях, тъй като те в действителност сякаш са родени състезатели. Горда е и от това, че се бунтуват, защото в един конкретен момент тя си дава ясна сметка, че именно това е нужно, за да оцелеят в средата си. Бих могла да кажа, че голямата драма в нейния живот, е това, че двете деца, както се случва често в живота, се разделят и това къса сърцето на Куини. 

Как реагираш на факта, че въплъщението ти в Куини беше така добре прието? 

Беше страхотно, че при първото ми участие в "Бързи и яростни“ трябваше да пазя тайна, затова когато се появих на екрана, последваха чудесни реакции. Истината е, че винаги съм искала да участвам в някой от тези филми, обичам екшъни, комбинацията между семейните ценности и екшън сцените е нещо, на което в "Бързи и яростни“ винаги са залагали. 

бюлетин

още интеракция