Актрисата Мейв Куинлан за любовта към професията и силата да обичаш

Среща с една истински вдъхновяваща дама, позната ни от куп сериали.

Първото, което забелязваш у нея е, колко впечатляващо красива е. Руса, със сини очи и дълги крака, актрисата Мейв Куинлан има много и различни таланти. Първоначално професионален тенисист, тя е привлечена много рано от сцената.

“Като дете си създавах измислени светове, първоначално започнах с конкурса Мис Америка и си играех из къщи, носейки хавлия, сгъната все едно беше букетът ми от рози. Но истината е, че се запалих по един летен сериал, такива, които пускат, за да ги тестват на публиката,” разказва ми Мейв. “Казваше се “Шоуто на Сони и Шер” и не бях гледала нищо подобно през живота си. Била съм на 5 или 6 години тогава и Шер беше всичко за мен. Исках да бъда певица, пеех в колата, под душа и всъщност знаех, че искам да съм артист. Бях твърде срамежлива, но Шер беше моето вдъхновение.”

“Майка ми имаше други планове за мен, състезавах се в турнири по тенис и ми се получаваше много добре,” продължава тя. “По същия начин, когато бях на корта си представях, че съм някой друг – Крис Евърт беше номер едно и мачовете бяха истинско представление на корта. Играех много добре и в крайна сметка се състезавах в Уимбълдън, US Open и подобни турнири. Така че актьорството не беше на преден план в този момент. От мен се очакваше да стана професионален играч, бях влязла в 90-те най-добри в света в професионалната листа, но все още като аматьор. Направих това, което треньорите ми очакваха от мен и се превърнах в професионален играч. Изкарах една година и след това за късмет се контузих. Не беше най-щастливият период от живота ми и реших да се възползвам от това. Треньорът ми, който знаеше, че много искам да съм актриса ми каза, че може би това е точния момент, в който да започна работа с агент. Едно от първите ми прослушвания беше за реклама на Nike, получих я и беше за Superbowl. Така започна всичко, беше 1988 година.” 

След малка роля в сериала General Hospital, Мейв попада в обичания от целия свят “Дързост и красота”, където влиза в ролята на Мегън.

“Това промени всичко. Трябваше да бъде роля за един ден, която премина в тридневна и накрая се превърна в 12-годишна."

След него попада в сериала “South of Nowhere”, който разказва историята на семейство с дъщеря, която признава, че е гей и майка, която отказва да приеме фактите. Сериалът печели куп награди именно заради нестандартната за времето си история.

Питам я дали се се променили нещата за жените в този бизнес, предвид всичко, което се случи последните месеци. Мейв наистина е впечатляваща жена и предполагам, че много хора са се опитвали да злоупотребяват с начина, по който изглежда.

Надявам се да има промяна. “Хотелската стая” винаги е била част от бизнеса. Казвали са ми, че ако съм играла по-добре “играта”, кариерата ми щеше да е на друго ниво. Аз израснах в много строго католическо семейство и успях да избегна тези тъмни страни, но пък това навреди на кариерата ми.” 

Днес актрисата разделя времето си между Чикаго и Ел Ей, защото е влюбена в мъж от Чикаго.

“Много щура история е. Баща ми почина през 2010-та година и по онова време Дерек, мъжът до мен, беше женен. Години по-късно ме потърси в Ел Ей, но аз мислех, че все още е женен. Когато попитах за жена му той ми съобщи, че се развеждат. Започнахме да се виждаме, станахме приятели и няколко години по-късно съм сгодена за мъжа, който купи къщата от детството ни."

Мейв Куинлан често попада в пресата, докато е омъжена за първия си мъж – актьорът Том Сайзмор, който е обвинен в домашно насилие срещу нея.

“Той беше на върха на кариерата си, когато се оженихме,” разказва ми Мейв. “Още когато започнахме да излизаме заедно, Том ставаше все по-популярен, страхотен актьор е. За съжаление има много демони и със силата на семейството и приятелите ми, излязох от тази връзка. В Том се крие един много добър човек, който другите не могат да видят, но за съжаление тъмните сили го превземат. Излизала съм с много хора от раздялата ни и всеки път, в който се доближавахме до брак, се плашех. Сега с Дерек не ме е страх, със сигурност, иначе не бих се решила на това.” 

А какво я прави щастлива?

“Аз нямам деца и съжалявам за това, но винаги съм чакала правилния човек. И сега осъзнавам, че така е трябвало да стане, защото скоро ще имам три прекрасни доведени деца, синове. И ако аз имах деца тук, нямаше да ни се получи. Това, което ме прави щастлива, е да дам тази майчина любов, която смятам, че всички жени имаме. Дали сме майки или не, имаме тази любов. Обожавам кучетата и те получават голяма доза от любовта ми. Това, което ме прави щастлива, е да раздавам обич на приятелите си, на годеника си, на 95-годишната ми майка. Но това, което допълва усещането е, когато мога да съм артист. Да правя това, което видях за първи път като дете в тази странна жена Шер. И всичко, което прави тя. Хора като нея и като Джулиан Мур - това ме прави щастлива и бих го правила без никакви облаги. Тогава знаеш, че е истинско. Тези неща не струват пари – да обичам приятелите си, доведените си деца, бъдещия си мъж, да обичам себе си достатъчно, за да играя, докато стана на 90 години! Това ме прави щастлива!”

бюлетин

още интеракция