Най-добрите животни детегледачки според Хемингуей

Винаги има кой да гледа бебето ви според описателния списък на писателя.

Тогава нямаше детегледачки и [нашето бебе] Бъмби спокойно оставаше в кошарата с голямата си, любяща котка на име Ф. Пус… Нямаше нужда от детегледачки. Ф. Пус беше детегледачката. -Ернест Хемингуей, "Подвижен празник"

Бик: Ако не можете да намерите детегледачка в Испания, потърсете бик. Заведете бебето си на Пласа де Торос през нощта, когато стадионът е празен като бутилката с уиски на ревнив любовник. Бикът няма да нападне бебето. Въпреки това се уверете, че бебето не носи пелерина.

Natalia Lashkhi

Марлин: Марлинът може да отнесе бебето ви в морето. Марлинът може да научи бебето ви да плува в спокойната, студена вода. Но ако детето ви може да пълзи, не го оставяйте с марлин. Защото марлинът е позорна детегледачка на сушата.

Лъв: По време на пътуванията си из обширните равнини на Африка съм срещал много лъвове. Човек, който хване лъв и го доведе вкъщи, за да пази детето му, проявява безкрайна смелост. Някои хора казват, че лъвът не трябва да спи до дете - че всички лъвове се държат зле, ако им се отдаде възможност. Но тези хора са страхливци.

Слон: Не знам всичко, но знам едно - слонът може да задържи шишето на бебето толкова добре, колкото пази тайните на човека.

Макс Ернст

Папагал: Има птици, които човек ловува, и такива, които взема вкъщи да живеят с него. Папагалът е добър и верен домашен любимец. Ако ви се налага да отидете в кафенето, за да пишете, можете да оставите детето си с тази птица. Папагалът може да научи бебето ви да говори. Може да научи бебето ви да лети. Но има едно нещо, което папагалът не може да направи - да пише вместо вас, когато сте изпили твърде много абсент.

Кон: Някои казват, че мисълта кон да се грижи за дете е приветлива. Като младеж в Париж прекарвах много дни на конните състезания. Научих, че точно когато се доверявах на някое от тези същества, то ме разочароваше. Затова никога не бих оставил бебе на кон.

Маймуна: Маймуна, която вика, е отлична детегледачка. Детето с колики ще крещи и маймуната ще крещи, а после ще заспят.

Шимпанзето Конго, фотографирано от Дезмънд Морис

Леопард: Когато казвам на хората, че леопардът е добра бавачка, те казват: "Как можеш да оставиш бебе с леопард?" Но едно животно, което остава будно през нощта, може да гледа дете, което се буди през нощта. А леопардът ще се погрижи никой да не ви безпокои, докато пишете.

Еленови рога, монтирани на стената: Ако се наложи да излезете през нощта, рогата на лос ще пазят детето постоянно. Много хора казват, че детегледачката трябва да е живо същество, но тези хора са глупаци. Оставеното през нощта бебе ще спи и ако се събуди, няма да се страхува, защото рогата ще държат дрънкалка и всички бебешки обувки, които още не са обути.

Котка с шест пръста: Когато Ф. Котаракът не беше на разположение, за да гледа Бъмби, залагах на  полидактилна котка. Големите лапи на тази котка могат да успокоят плачещото дете, така че тя е една от най-добрите детегледачки. Иска ми се само, след като приключи с приспиването на бебето, да може да забърка ледено Дайкири.

Анри Матис

бюлетин

още смарт