„Златна четка" за Стефан Касъров и „Орфеев венец" за Иван Ланджев

Повод за гордост на изд. Колибри и на всичи почитатели на Ланджев, сред които е и АртАкция.

Дори и летният дъжд не можа да помрачи настроението на влюбената в добрата литература публика на "Пловдив чете" по време на церемонията по откриването на фестивала в Античния театър.Издателство "Жанет 45“ със съдействието на Община Пловдив за първи път организира литературния фестивал през 2003-та година.  

Безспорен акцент на вечерта бе връчването на наградата "Орфеев венец" на Иван Ланджев за изключителен принос в съвременната поезия. Той получи изящна пластика-копие на художника Жорж Трак, придружена от парична премия в размер на 5000 лева и използва случая, за да благодари на Пловдив за топлото посрещане и любов през годините. Носители на наградата през годините са поетите Константин Павлов, Валери Петров, Борис Христов, Петър Анастасов, Дамян Дамянов (посмъртно), Стефан Цанев, Иван Теофилов, Иван Цанев, Иван Вълев, Калин Донков, Екатерина Йосифова и Александър Секулов.

Малко след това беше връчена още една награда - "Златна четка" за оформление на книга на художника Стефан Касъров, който бе отличен за дългогодишната си работа по изданията на изд. Колибри. 

Снимка: kapana.bg

Споделяме и някои от любимите ни корици на Касъров, които, вярваме, ще останат във времето. Той е носител и на диплом и номинация за наградата "Христо Г. Данов“ в категория Изкуство на книгата, а творбите му са част от множество изложби. Честито!

бюлетин

още реакция