Да живее хуморът, поне на Met Gala

Лейди Гага отново беше звездата на вечерта.

Снощи се случи едно по-различно събитие. Различно от типичните за Холивуд червени килими със стриктен и изключително изряден дрескод.

The Met Gala е благотворителна проява, която всяка година се превръща в цветната и нестандартна нишка, свързваща всички останали бляскави събития. Темата на това издание беше камп - бележки за модата, а вдъхновението идва от небезизвестното есе на Сюзан Зонтаг "Бележки за камп" от 1964 година. Типично за камп течението е, че не бива да се говори за него, защото така се разваля цялата идея и магия около него. Откроява се с много преувеличаване, хумор, сатира, театралност, подражание, без да има нотки на плагиатство. Думата камп произлиза от френския глагол camper, който означава заемам поза, позирам.

Домакин на The Met Gala беше желязната лейди на модата, Анна Уинтър. Компания й правеше Лейди Гага, която смени цели четири аутфита и превърна кратките си появи в истински спектакъл. Така, както само тя го умее. Тоалетите са дело на американския дизайнер Брендън Максуел, а самото преобразяване на Лейди Гага ставаше буквално за секунди. 

Няма как да не отбележим блестящите и много любими Кейт Мос и Селин Дион, гигантските рокли на Ники Минаж и Карди Би, както и драматичното пристигане на Били Портър.

The Met Gala като че ли ни върна към едно важно и доста забравено, особено в днешно време, послание. А именно, че модата, освен за да впечатлява, трябва и да забавлява. Поне веднъж в годината.

бюлетин

още реакция