Dior направи чудеса в Маракеш

Марката представи круизната си колекция с невероятно шоу в Мароко.

Това е един от най-интересните периоди в модно отношение - в разгара на пролетта и малко преди очакваното с нетърпение лято, дизайнерите ни представят т.нар. круизни колекции, които предлагат дрехи, подходящи за безкрайни почивни дни, добри питиета и сладко до съвършенство нищоправене. 

Но този път Dior избраха малко по-различен подход. Представете си горещия Маракеш, топли, замечтани цветове, стотици малки свещи във водата, перфектно съчетание на различни култури, виждания и представи за мода, съчетани в едно шоу. Мария Грация Кюри, която е и творчески директор на Dior, избира Маракеш за главно действащо лице не само заради голямата роля на града в живота на Ив Сен Лоран, но и заради добрата модна трибуна, която представлява в момента.

Според Кюри днес модата е много по-различна. Целта на круизната колекция на Dior е не само да представи спиращи дъха аутфити, но и да постави на глобалната маса един много важен въпрос: този за различията и предразсъдъците в модата. За целта Мария Грация избира да работи и да си партнира с африкански дизайнери, да използва тамошни платове, патерни и десени, както и да включи в целия креативен процес антрополози и дизайнери от Буркина Фасо. Кюри е известна с феминистките си възгледи, за което е и доказателство екипът, който тя избира за круизната колекция - дизайнерки от различни страни, с различни виждания и подходи.

Резултатът определено ще бъде запомнен и записан със златни букви в историята на модата.

бюлетин

още реакция