Да спиш в Лувъра

Дали вие сте точната компания за Мона Лиза?

Представяла съм си, че прекарвам вечер в La Rinascente в Милано, че оставам затворена в някой любим магазин (особено за храна), че спя някъде зад кулисите на Globe Theatre. Но че имам шанса да прекарам вечер в Лувъра, не ми е и хрумвало.

По случай 30 години от построяването на стъклената пирамидата в Лувъра една по-различна колаборация дава шанса на един късметлия да сбъдне мечтата си. Онлайн платформата за отдаване на имоти под наем Airbnb стартира конкурс с един-единствен въпрос.

Защо бихте били перфектният гост на Мона Лиза?

Тичате по пижама сами из Лувъра, пиете шампанско, вечеряте в изисканата компания на най-големите шедьоври на изобразителното изкуство и... си правите хиляди, хиляди снимки. 

Преди броени дни известният фотограф JR създаде инсталация, създаваща оптическа илюзия. Стъклената пирамида приличаше на издигната от каменна кариера, но за съжаление, принтовете, от които се състоеше инсталацията, бяха разкъсани за часове.

Толкова ще продължи и нощното ви преживяване в Лувъра. Но със сигурност ще са най-запомнящите се 24 часа. Имате време да докажете защо сте най-подходящата компания на прочутата Мона Лиза до 12 април.

бюлетин

още реакция