Флорънс Уелш в кампания на Gucci

Доза магия от Florence and the Machine.

Името на Флорънс Уелш от Florence and the Machine винаги ще се свързва с магия. И не защото певицата притежава някакви свръхестествени сили (всъщност, гласът и енергията ѝ сякаш наистина идват от друг свят), а по-скоро защото всичко, с което се захваща, прилича на покана за разходка в друг свят. Концертите, клубните изпълнения, клиповете, кратките филми, обложките на албумите, костюмите - всичко.

Флорънс често е споделяла и страстта си към модата. Всички почитатели с радост отбелязват ексцентричните ѝ и в същото време романтични аутфити. Тя често залага на дълги рокли, прозрачни материи или на класически бели ризи. Които контрастират толкова добре с ginger косата ѝ!

Ако съществува моден бранд, който да може да улови бохемския дух на Флорънс, то това със сигурност е Gucci, начело с творческия директор Алесандро Микеле. Флорънс е и посланик на марката, а за приятелството си с Алесандро споделя:

До този момент никога не съм била посланик на каквото и да било, особено на модна марка. Ако не беше Алесандро, това нямаше да се случи. Струва ми се толкова естествено да работим заедно! Всичко, което Алесандро създава, ме описва перфектно.

Последната колаборация на дуото е през 2016 година, когато двамата създават спиращи дъха тоалети за турнето на Флорънс. Днес творческата им енергия се излива в една изключителна колекция бижута - защото ако някой знае как да носи няколко колиета едновременно, това е Флорънс. Фотограф на сесията е Колин Догсън, който успява с лекота да пресъздаде бохо атмосферата, витаеща около бижутата от Le Marché des Merveilles, Gucci Ouroboros, Gucci Flora и Dionysus.

Освен красиви кадри, няма как да не се насладим и на това великолепно изпълнение на Флорънс от Glastonbury.

бюлетин

още реакция