Димитър Маринов на сцената на наградите "Оскар"

Филм с българско участие спечели голямата награда за най-добър филм.

Тази година вълнението беше по-голямо. Скандали, типичните обзалагания за най-добра лента, малко напрежение около Netflix и спорът става ли Лейди Гага за актриса. 

Е, преди броени часове всичко стана ясно.

А ние имаме особен повод за гордост, защото българското знаме се появи на сцената на Оскарите, благодарение на актьора Димитър Маринов, който влиза в ролята на руския вилончелист Олег във филма "Зелената книга". Определено ще запомним тази церемония.

Заслужен Оскар за поддържаща женска роля на Реджина Кинг ("Ако Бийл Стрийт можеше да говори”).  Тя беше номинирана заедно с Ейми Адамс (Вице), Марина де Тевира в (Рома), Ема Стоун (Фаворитката) и Рейчъл Уайз (Фаворитката).

Втори Оскар за поддържаща мъжка роля отнесе и любимецът ни Махершала Али. Малко по-късно той излезе на сцената отново, защото филмът "Зелената книга" беше отличен за най-добър филм и за най-оригинален сценарий.

Рами Малек, на когото усилено стискахме палци, грабна приза за най-добра мъжка роля за "Бохемска рапсодия". Компания му прави изключителната Оливия Колман за ролята си във "Фаворитката" на Йоргос Лантимос. И, голямото щастие за Алфонсо Куарон, който въпреки всички скандали около филма "Рома", взе "Оскар" за най-добър режисьор. За гордост на приятеля му Любецки, филмът е победител и в категорията най-добра кинематография.

За да оправдае пък голямото слушане на "Shallow", съвсем очаквано, Лейди Гага взе "Оскар" за най-оригинална песен.

Очаквайте ексклузивен материал от Ел Ей утре, вторник, благодарение на Стаси Айви.

Вижте останалите номинирани тук.

бюлетин

още реакция