Доза лудост с Tube Hedzzz

И видеото на Жоро Манов към парчето “Broken machine”.

Фотограф: Краси Андонов

В края на миналата година Tube Hedzzz представиха своя втори студиен албум “Beyond” пред меломаните в Пловдив и София. Сингълът “Broken Machine”, чието сурово звучене безспорно спечели феновете на този стил, вече месец не спира да се върти по родните радио станции. Песента има социално послание, насочено към хората, които бягат от изкривените норми, наложени ни от общество. “Broken machine” e за онези, които искат промяна. За онези, които искат да счупят машината, да излязат от общоприетите рамки. Членовете на бандата го определят като "един от шамарите в албума“ и неслучайно са избрали точно него за сингъл.

 

Режисьор на видеото е Жоро Манов, който е работил по множество музикални клипове. Той изключително умело е успял да улови духа на самото парче и да го облече в кадри, благодарение на които музиката и текстът въздействат още по-силно на слушателя. Героите във видеото са изключително интересни, специално подбрани от Жоро Манов и носят усещане за свобода, бягство от статутковото и онази непремерена доза лудост, от които определено имаме нужда в ежедневието си. Целият аудио-визуален продукт може да бъде погледнат като протест към всичко сбъркано в системата, не само у нас, но и по целия свят.

Tube Hedzzz са българска банда със звучене, което определено липсваше у нас. Стилът им трудно може да бъде сбъркан, всяко едно от парчетата е с ясно и много точно послание. И пеят за любов както никой друг ("Аз и ти" е перфектното начало на деня, само трябва да целунете човека, когото обичате, и просто да натиснете PLAY). Членовете на бандата не са случайни: Ангел Дюлгеров (китарa, вокал), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Росен Ватев (барабани). Съвсем скоро към групата се присъедини и Пламен Денчев (клавишни). Дебютният албум на Tube Hedzzz Back To The Bluezzz излезе през 2013 година и определено ни върна там, откъдето още не ни се тръгва - в любимия Bluezzz.

Beyond” може да бъде намерен в Spotify, iTunes, Google Play или закупен на физически CD носител. За тези от вас, които искат да ги чуят на живо, следващият концерт на групата ще се състои на 6 февруари в Терминал 1.

бюлетин

още реакция