Фотографска изложба на Антоан Божинов

GO-READ, културната платформа на EPAY-GO, за една истински вълнуваща фотографска изложба.

Фотографията е онази чудна игра на светлото и тъмното, която олицетворява цялото човешко живеене и го документира честно и открито, без излишен патос и нарочна стратегия, ако целта ѝ, разбира се, е да бъде искрена.

Такива са фотографските серии, подредени в галерия Synthesis в изложбата на Антоан Божинов "Моите свидетелства“. Обективът на един от именитите български фотографи е успявал да го заведе къде ли не, но точно в периода 1985 – 1991 г., представен в ескпозицията, го е закарал там, където мнозина не смеят да стъпят. Смелостта е сред важните качества на добрия фотограф, но в нея има пръст и щитът на обектива, който дава сили да стигнеш по-далеч, и да документираш това, което често остава скрито, или поне това, което би могъл да видиш само ти.В изложбата на Антоан Божинов са представени четири от фотографските му серии: "Социалните домове в България“, "Щастливците“, "Маските на сина ми“, "Москва – неуспешният преврат“. 
Кадрите са документални, черно-бели, носещи информация за време, което сякаш е отминало, но всъщност е тук и сега. Безкрайно силен е емоционалният заряд на фотографиите, макар да са наречени скромно "свидетелства“. 

 Прочети още...

GO-READ е културната платформа на EPAY-GO Билети и събития.

бюлетин

още реакция