Brass Against

GO-READ, културната платформа на EPAY-GO, в очакване на една нощ с брас кавъри на бунтарски банди.

"Толкова се депресирах, когато Тръмп започна да набира подкрепа, че музиката на групи като Rage Against the Machine ми се стори необходима повече от всякога", казва китаристът Брад Хамъндс, основател на култовата нюйоркска банда Brass Against, чийто кавър на "Killing in the Name" (1991 г.) стигна до над 2,3 милиона души в YouTube. 

Когато решава да върне протеста на RATM на сцената, той и саксофонистът Анди Гутаускас се затварят в репетиционната, свирейки мелодия след мелодия на алтърнатив метъл бандата. Експериментът им звучи толкова на място в новия консервативен политически контекст, че към тях бързо се присъединява ентусиазирана за бунт групировка с тромбони, тромпети, туба и барабани. Така най-знаковите парчета на Rage Against The Machine, Audoslave, Tool, Public Enemy и още активистки банди избухват с нови сили и гняв, благодарение на експлозията от струнни и брас инструменти и влиянието, което всеки от музикантите добавя в нея – джаз, фънк, пънк, рок, хип-хоп.

За да сме напълно честни обаче, а и това е част от историята, трябва да добавим и един особен гаф на Brass Against, свързан с кавъра на "Walk" на Pantera. Когато феновете им започват да им напомнят, че някои от проявите на Фил Анселмо са мааалко в полето на Тръмп реториката (заради оня нацистки поздрав от сцената и тениската му "Stop Black on Black Crime", например) бандата се вижда в чудо и си признава грешката, извинявайки се, че не е направила достатъчно добри проучвания за селекцията на трибютите си. 

Прочети още...

GO-READ е културната платформа на EPAY-GO Билети и събития.

 

бюлетин

още реакция