Колко броя госпожа Уилсън съществуват?

Драматичен мини-сериал по Epic Drama ни вкарва в свят на мъж с много съпруги и шпионски тайни.

"Госпожа Уилсън“ е сериал, вдъхновен от мемоарите на бабата на актрисата  Рут Уилсън и е заплетената история на семейството й. Действието се развива в Лондон между 1940-те и 1960-те и следва Алисън Уилсън, която се смята за щастливо омъжена до момента, в който съпругът й умира. Почти веднага друга жена се появява на прага й с твърдение, че тя е истинската г-жа Уилсън. Алисън е решена да намери доказателства за валидността на брака си, както и за любовта на Алек, вместо това обаче, обезпокояващите тайни за истинския живот на съпруга й стават все повече и повече.  

Рут Уилсън, която познаваме от друг хитов сериал - “Аферата” и тук играе героиня на име Алисън, но съвсем различна жена. Светът й е разбит не само от загубата на съпруга й, но и предателството, което във всяка минута става все по-голямо. “Много съм развълнувана да разкажа на екран невероятната история на живота на родителите на моите родители,” разказва Рут. Актрисата е всъщност дъщеря на Найджъл – по-малкия син на Алисън и Алек. Първата й телевизионна поява е като Джейн Еър в адаптация на BBC, гледали сме 37-годишната британка във филми като “Спасяването на господин Банкс” и “Лок”. “Баба ми беше изключително страстен и силен човек, обичаше синовете си много и обстоятелствата я бяха принудили да прави изумителни неща. Едновременно се опитва да предпази децата си от ситуацията, но и да остане вярна на себе си.”  По-късно през живота си пише роман, в който разказва всичко и го дава на внучката си, когато Рут е на 15 години.

Седем години по-късно Алисън умира. “Тя беше много интелигентна и не бях осъзнала колко много тайни е крила дълги години. Сериалът е адаптация на нейните мемоари, на пътешествието на една жена и разкритията за мъжа й,” разказва актрисата. “Това да я изиграя беше огромна отговорност от една страна, но и се почувствах все едно тя живееше в мен по време на снимките. Беше най-стресиращата ми роля, но знаех, че служа на нейната история. Все още не знаем цялата истина за това кой е бил Алек – няма информация за всичко. Всички негови деца имат прекрасни спомени за него, бил е много вълнуващ.” Алисън е тази, която едновременно разплита истината за Алек и страда с всяка следваща крачка с това, което открива – все по-дълбоко пазени тайни. В ролята на Дороти – една от другите “Госпожа Уилсън” е актрисата Кийли Хоус, която нашумя в сериала “Бодигард”.  

 

В ролята на Алек е изключително харизматичният Иън Глен, който достоверно играе образ,  на който е трудно да не се повярва. Шотландският актьор, познат на публиката от “Игра на тронове” и поредицата “Заразно зло”, е много убедителен в това да привлича всяка следваща жена и да успява съвсем лесно да ги кара да се чувстват единствени. Александър Уилсън е писател, шпионин и агент на разузнавателните служби, служил по време на Първата световна война, преди да замине за Индия като преподавател по английски литература, където започва и да пише шпионски романи. През 1930-те става доста известен, а негови творби получават ревюта в The Telegraph, Observer и литературното приложение на The Times. Умира през 1963 г., а сериалът от три части проследява част от истината за него как излиза наяве. “Това е впечатляваща история, която е трудна за вярване,” разказва Глен. “Неговата личност е много сложна, имал е много жени, много различни личности. Смятам, че е имал добро сърце, макар че това не оневинява това, което е направил, но е вярвал в страната си и какво е могъл да допринесе за каузата по време на войната. Бил е добър в създаването на истории и това е било част от работата му – и като агент, и като писател.” 

С напредването на историята става ясно, че все повече и повече жени се наричат “Госпожа Уилсън” и всъщност той е бил готов на всичко, за да предпази ролята си на шпионин и слабостта си към жените съответно. Всяка една от тях е достойна за любовта му и той наистина е привързан към всичките. Чарът му е в това, че той е творец, който пише книги, а всъщност е измамил много хора през живота си. Включително и собствените си деца, които се оказват доста в крайна сметка. Всичките му семейства страдат от липсата на средства, а доказателства за имоти или документи за развод, са фалшифицирани. Историята е добре разказана с много паралелни сюжетни линии и най-интересното е, че и до днес истината за Алек не е излязла изцяло наяве. Това, с което може да се гордее е обаче огромно семейство или по-скоро няколко, чиито членове в крайна сметка намират начин да се превърнат в едно цяло. 

Можете да гледате “Госпожа Уилсън” от 22:00 часа в три поредни вечери на 28, 29 и 30 януари по канал Epic Drama. 

 

бюлетин

още реакция