„Черни рози“ оживяват в нов танцов пърформанс

Произведения на Елин Пелин вдъхновяват танцов спектакъл

Малко познатите лирични поеми в проза на Елин Пелин са вдъхновението за най-новия танцов спектакъл "Самотни отдалеч“, който можете да видите в Сфумато на 26-ти януари

"Самотни отдалеч" е разказ за самотата, която сами си причиняваме. Разказ за времето, когато избираш да си тръгнеш, вместо да се бориш за това, което искаш.

 Заобиколени сме от индивидуалности, на вид сме уж самостоятелни личности, но хората често забравяме, че когато затваряме входната врата, това, което най-вече ни трябва, е целувката на любимия човек. Но не само сега, а всеки път. Дори когато го разберем, упорито отказваме да свалим високите стени, дълбоките ями и “километрите разстояние”, с които се заобикаляме.

Красиви са двете дървета в разказа на Елин Пелин, красиви, но самотни. Ние се опитваме да разкажем тяхната история през човешките очи. Едно представление за болката, самотата, любовта и танца.

Танцов спектакъл по кратките лирични поеми в проза "Черни рози“ на Елин Пелин. Съвременен прочит, през призмата на танца, на творчеството на големия български писател, дело на изцяло млад екип от творци, реализирали вече успешни предишни проекти в областта на съвременния танц. Отъждествяването на природни образи с човешки характери, емоции, преживявания и мечти е богато на теми и предразполагащо творческата фантазия към изследвания.

Lonely from Afar / Самотни отдалеч (Dance Performance Trailer) from Dimitris Georgiev on Vimeo.

Хореография и режисура: Анна Кабакова

Композитор: Милен Апостолов

Сценография и костюми: Андреа Попова

Участват: Благовеста Митева, Васил Зелямов, Калин Калинов, Симона Тодорова, София Адамова

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на Културата.

Прочетете повече и за моноспектакъла на Йоана Буковска. 

бюлетин

още реакция