За Кольо Карамфилов

Повод да посетим Пловдив е изложбата "Необозримо за Кольо К."

Кольо Карамфилов не е от този свят. Всички, които го познават, биха потвърдили. За него няма как да се говори в минало време. Би било неуместно. Кольо е единственият човек, който може да каже следното изречение:

Като се натъжи човек, тогава птиците залепват по небето.

Кольо умее да скъсява дистанциите, да създава уют, да подарява облаци и да те приема бързо тогава, когато разбере, че си от неговите хора. А това е комплимент, който ти стига за цял живот. Имам щастието да разговарям с него по всяко време на денонощието, защото Кольо обича да ми звъни в малките часове на нощта. Много иска да разбере кого обичам и за кого пиша, защото никой мъж не заслужава книги. 

Кольо е вселенски талант и велик баща. А бащите, както неведнъж съм си мислила, Онзи горе много обича да прибира ненавременно.

Творчеството на Кольо те кани в един друг свят, разхожда те и... после те прибира малко натъжен. Като след любовна среща, която е свършила, но остава онова чувство, че за малко си надникнал в Рая. 

И сега имаме този шанс. Изложбата "Необозримо за Кольо К." в Градската галерия в Пловдив. Ще се покажат филми за и с него в опит да се изгради обозрима картина на разноликото му творчество. Той работи в почти всички жанрове на визуалното изкуство - графика, живопис, скулптура, пърформанс, инсталации, фотография, изявява се също като режисьор и сценарист. На 28 януари от 17.00 ч. в ГХГ Пловдив ще бъде представен двуезичен каталог, специално подготвен на изложбата.

Събитие, което си струва да се посети. От 7 до 21 януари. Повече информация може да получите тук.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция