За Кольо Карамфилов

„Необозримо за Кольо Карамфилов” може да се види от 4 до 20 октомври в Артгалерията на НДК.

Кольо Карамфилов не е от този свят. Всички, които го познават, биха потвърдили. За него няма как да се говори в минало време. Би било неуместно. Кольо е единственият човек, който може да каже следното изречение:

Като се натъжи човек, тогава птиците залепват по небето.

Кольо умее да скъсява дистанциите, да създава уют, да подарява облаци и да те приема бързо тогава, когато разбере, че си от неговите хора. А това е комплимент, който ти стига за цял живот. Имам щастието да разговарям с него по всяко време на денонощието, защото Кольо обича да ми звъни в малките часове на нощта. 

Кольо е вселенски талант и велик баща. А бащите, както неведнъж съм си мислила, Онзи горе много обича да прибира ненавременно.

Творчеството на Кольо те кани в един друг свят, разхожда те и... после те прибира малко натъжен. Като след любовна среща, която е свършила, но остава онова чувство, че за малко си надникнал в Рая. 

Посетителите ще могат да видят изложбата всеки ден от 4 до 20 октомври в Артгалерия – НДК между 11:00 и 18:00 ч. Входът за посетители е свободен. Проектът се осъществява от Фондация "Култура и съвременност“ в партньорство с галерия U.P.A.R.K. и е част от официалната програма на Европейска столица на културата – Пловдив 2019. 

НДК е партньор на проекта в частта с представянето му в София.

бюлетин

още реакция