Lemmy Lives On

GO-READ, културната платформа на EPAY-GO и Васил Върбанов за най-размазващото шоу в края на 2018

Има два начина да се детоксикирате в дните между Коледа и Нова година: да слушате Motorhead в камерна компания от домашната мултимедия или да скочите за размазващия лайв в прослава на Леми в Mixtape 5 на 28 декември. Репетициите били лудница, казва Васил Върбанов, създател на радио Tangra Mega Rock и на сборната джентълменска групировка Tangra Mega Mullets, която две години след първия Леми трибют отново идва като юмрук в лицето с още по-здрава програма. 

Василе, да почнем отначало – как се роди идеята ви за Lemmy Lives On! и кои са най-силните моменти, които си спомняш от първото шоу?
“Нищо не си спомням от него, но никога няма да го забравя!” Това е цитат на типичния ЛЕМИ. И наистина беше велико. За щастие записахме този концерт и го снимахме с няколко камери, така че има цяла серия клипове от него в YouTube канала на радиото
Идеята за концерта в памет на ЛЕМИ е съвсем логична, ако познавате същността на нашето радио и хората в него. Настоявам да напомня и това, че излизането на автобиографията на ЛЕМИ на български пак стана по “наша линия” – Насо Русков я преведе, аз я редактирах, а Мони Панчев я издаде чрез издателството си "Махалото“. А за концерта – яко беше, че публиката препълни клуба и останаха още желаещи отвън. Имаше и неочаквани участници като Кирил Маричков. А космическото изпълнение на Насо Русков остави доста челюсти разчекнати... И репетициите бяха лудница. Сега се получава същото. 

Прочети още...

GO-READ е културната платформа на EPAY-GO Билети и събития.

 

Tangra Mega Mullets излизат за Lemmy Lives On! на 28 декември в Mixtape 5.  Билети може да закупите от EPAY-GO Билети и събития.

бюлетин

още реакция