Мери Попинз се завръща

Вълшебна коледна изненада!

В Мери Попинз се завръща Емили Блънт (Вдън горите, Ловецът: Ледената война) влиза в ролята на перфектната бавачка с уникални магически способности, която може да превърне всяко рутинно задължение в незабравимо фантастично приключение. В това изцяло ново продължение, носещо духа на оригинала, но притежаващо своя собствена характерна свежест и уникалност, Мери Попинз се завръща, за да помогне на следващото поколение в семейство Банкс да намерят отново радостта и щастието от живота, които им липсват след загубата на техен близък. Към енигматичната бавачка се присъединява нейният приятел Джак, изигран от Лин-Мануел Миранда (Хамилтън, Смелата Ваяна) – оптимистичен фенерджия, който ѝ помага да внесе светлина и живот по улиците на Лондон.   

Мери Попинз се завръща е режисиран от Роб Маршал (Чикаго, Вдън горите), който е и продуцент наравно с Джон ДеЛука (Вдън горите), Марк Плат (La La Land). Адаптацията по романите за Мери Попинз на Памела Травърз е дело на  Роб Маршал, Джон ДеЛука и Дейвид Магий (Животът на Пи), който е и сценарист на филма. Музиката и песните във филма са на композитора Марк Шейман (Лак за коса) и автора на текстове Скот Уитман (Лак за коса).

Памела Травърз за първи път представя пред света бавачката с "нулев толеранс към глупостите“ през 1934 г. с детската книжка "Мери Попинз“. Следващите приключения на Мери Попинз си остават на страниците на седемте други книги на Травърз… До този момент. Мери Попинз се завръща е вдъхновен от богатите истории, разказани в тези седем книги. 

В Мери Попинз се завръща участват още Бен Уишоу (Спектър) като Майкъл Банкс, Емили Мортимър (Изобретението на Хюго) като Джейн Банкс, Джули Уотърс (Mamma Mia!) като икономката Елън, Колин Фърт (Речта на краля) като Уилям Уедърол Уилкинс, Мерил Стрийп (Mamma Mia!) като ексцентричната братовчедка на Мери, Топси, и в ролите на трите нови деца в семейство Банкс, Пикси Дейвис (Домът на мис Перигрин за чудати деца), Натаниел Сале (Игра на тронове) и дебютантът Джоуел Доусън. В допълнение, Анджела Лансбъри играе продавачката на балони, обичан герой от книгите на Травърз, а Дик Ван Дайк е г-н Доус, пенсионираният председател на банката, сега управлявана от героя на Колин Фърт. 

Действието на филма се развива в Лондон през 30-те години на ХХ в. по време на Депресията, 24 години след оригинала. Майкъл Банкс работи в банката, където е работил и баща му, и все още живее на улица "Черешово дърво“ №17 с трите си деца, Анабел, Джорджи и Джон, и тяхната икономка Елън. Следвайки традицията на своята майка, Джейн Банкс се бори за правата на работниците и помага на семейството на Майкъл. Когато семейството преживява загуба на техен близък, Мери Попинз магически се появява отново в живота им и с помощта на Джак връща радостта и щастието в дома им. 

Сред останалите членове на творческия екип са: оператор Дион Биби (Мемоарите на една гейша); сценография Джон Майър (Чикаго), костюми Санди Пауъл (Авиаторът), грим и прически Питър Суордс Кинг (Властелинът на пръстените: Завръщането на краля) и монтаж Уайът Смит (Доктор Стрейндж). Хореографията във филма е дело на Роб Маршал, Джон ДеЛука и Джоу Пизи (Чикаго).

Мери Попинз се завръща идва в кината на 19 декември в дублирана и субтитрирана версия.

бюлетин

още реакция