Kinomorphia Film Festival

GO-READ, културната платформа на EPAY-GO представя: Няколко дни ъндърграунд късометражно кино

Всичко започва преди две години, когато организаторите на събитието, за което ви подгряваме, попадат на Карантината – международния фестивал за късометражно кино, създадено от изолирани от професионалните филмови среди автори, заради младостта и независимостта си. Фестът носи името на варненското рибарско селище и целта му е не само да измъкне тези автори от състоянието на карантина. А и да си остане на мястото като устойчива арт зона – в отговор на плановете автентичността на селището да бъде съсипана от жанра „черноморски лукс“. 

„Тогава имахме просто очакване за приятна разходка и филми на плажа. Вместо това, пред нас се разкри цял нов свят, за който не бяхме подозирали. Карантината ни показа, че по света се правят удивителни късометражни филми – и то много“, разказва Юлия Рафаилович, един от основателите на Kinomorphia Film Festival. Първото му издание ще се проведе от 13-и до 16 декември в столичния клуб Kulture Knot или в „ъндърграунд атмосфера без претенции“, както организаторите определят усещането си за локацията на феста. С вход свободен. 

„Създадохме Киноморфия с мисията да разгърнем среда, в която качественото късометражно кино да се намести трайно в културния живот на София“, казва още Юлия за селекцията от 28 филма от 15 държави. Във всеки от дните прожекциите са с начален час 19:00, като структурата на програмата е помислена така, че филмите се допълват един друг, всеки от тях е част от по-голяма картина.

Прочети още...

GO-READ е културната платформа на EPAY-GO Билети и събития. Киноморфия е от 13 до 16 декември от 19:00 в Kulture Knot на ул. Братя Миладинови 12.  

бюлетин

още реакция