Концертна дирекция

GO-READ, културната платформа на EPAY-GO представя селекция класически концерти до края на годината

Продължаваме с новата седмица и датата 12 декември, когато Велин Илиев (орган), Вера Гиргинова (сопран) и Вълчан Вълчанов (обой) ще съберат публиката си в зала България в 19:00 за концерта си Органова палитра. В програмата са включени произведения от Бах, Кребс, Боне и не само. Пак в същия час и в същия ден, само че в камерната зала България София Квартет отправят към нас коледното си предизвикателство и ни канят на третото издание от серията “Концерти с дрескод” с участието на децата от Детския филхармоничен хор. Паролата този път е “шампанско”, така че трябва да помислим за най-празничните си дрехи и аксесоари в този цвят и да си ги приготвим за сряда.

Софийска филхармония и камерен ансамбъл Софийски солисти с диригент Пламен Джуров са подготвили програма с Гершуин, Корели, Шостакович и ще я представят на 14 декември от 19:00 в зала България. По това време в камерната зала пък ще свирят струнен квартет КласикАрт, а специален гост на вечерта ще е Елица Радевска (валдхорна).

Квартет Фрош гостуват в зала България на 19 декември от 19:00. Негина Стоянова (цигулка), Петя Димитрова (цигулка), Мария Вълчанова (виола) и Атанас Кръстев (виолончело) ще изсвирят цикъла Кипариси на Антонин Дворжак, както и Струнен квартет на Б. Спасов и Струнен квартет №1 на Л. Яначек.


От зала България се пренасяме към НДК, където на 14 декември от 19:00 в зала 1 се открива традиционния Новогодишен музикален фестивал. В концерта “Виртуозите”, с който започват дните на фестивала, на сцената излиза световният Минчо Минчев. Тук представянето е напълно излишно – слушаме и немеем. Заедно с Минчев на сцената излиза и контрабасистът Ник Стотийн, който свири редовно с Лондонския симфоничен оркестър, Кралския Концертгебау оркестър Амстердам, Камерен оркестър на Европа, Оркестър "Моцарт” и Камерен оркестър "Малер”. Диригент е Емил Табаков, а концертът бележи няколко важни годишнини: 150 години от смъртта на Джоакино Росини, 195 г. от смъртта на Джовани Ботезини и 215 г. от рождението на Хектор Берлиоз.

Прочети още...

GO-READ е културната платформа на EPAY-GO Билети и събития.
Билети за повечето събития може да закупите много лесно и бързо от EPAY-GO Билети и събития. За Ваше улеснение линковете са поместени в статията. За концерта “Класическата Европа” се предлагат дори Live Stream билети. Приятно гледане!

бюлетин

още реакция