Вкусът на тъмнината

GO-READ, културната платформа на EPAY-GO представя, "В тъмното без страх" - дегустация на шоколад и вино в пълна тъмнина по повод 3 декември в Международния ден на хората с увреждания

Ако се лишим от визуалната представа за себе си и света, в който живеем, ставаме ли други? И сме други, и сме си същите и това е най-вълнуващото, защото само в тъмнината успяваме да се лишим от предразсъдъците си, от всичко, което си мислим, че знаем, от целия излишен багаж, който всекидневно мъкнем насам и натам, от визуалния шум, който все по-често създава суматоха и чувство за тревожност. Тъмнината дава шанс за интимност, вглъбяване и поемане на дъх, за да обърнем внимание и на другите си сетива.

Съществуването на място като ресторанта Tenebris е чудесна възможност да си обещаем малко време за себе си, оползотворено в нови преживявания. Основната концепция на мястото, единствено по рода си в България, е да се възползваме от пълната тъмнина, за да преоткрием вкуса на храната и приятната компания на хората, с които вечеряме. Без телефони, без електронни цигари, без фотонче светлина, което да разваля преживяването. Каузата на проекта Tenebris е свързана с възможността да се осигурят работни места на незрящи хора и да походим поне за малко в техните обувки.
Повече за Tenebris, неговата идея и меню има тук. А ние бързаме да кажем, че съвсем скоро – на 3 декември в Международния ден на хората с увреждания, в ресторанта се подготвя ново необичайно преживяване: дегустация на шоколад и вино в пълна тъмнина.

Прочети още... 

GO-READ е културната платформа на EPAY-GO Билети и събития.
Вкусът на тъмнината е 3 декември в Tenebris на ул. Хан Аспарух 65 в София.
Билети може да закупите от EPAY-GO Билети и събития.
 

бюлетин

още реакция