Музика за лятно време

Едни от най-добрите музикални фестивали това лято.

Музиката има особеното свойство да те спасява точно една секунда преди да си паднал в бездната. Най-невидимото изкуство, което те отнася в други пространства и ти подарява щастие. Не иска нищо от теб, пристига шумно или тихо като приятелски разговор в малките часове. Понякога е за самотните мигове, друг път е за споделяне. Особено добре влияе на открито. През лятна вечер. И понеже тези вечери са все по-близо, решихме да изберем местата, на които можеш да видиш и други като теб. От същата порода. Влюбени в нещо невидимо. 

Ето и най-добрите фестивали това лято, заради които бихме зарязали всичко (почти) и бихме тръгнали на мига:

Love International

Къде: Хърватия

Кога: 27 юни - 4 юли

Eдва ли има по-добро име от това. Пефектно лятно място, море, Адриатическо крайбрежие, десетки барове, кафенета, любими места. Истинско бижу, което предлага кристални води и тотално безвремие. Тази година Love International ни радва с Floating Points, Four Tet, Horse Meat Disco, Dj Tennis, Bicep. Това са от онези дни, в които АртАкция се превръща в Атракция.

Nos Alive

Къде: Лисабон

Кога: 12 - 14 юли

Безспорно един от най-добрите фестивали тази година. Програмата е толкова богата, че след всяко прочетено име на изпълнител ти трябва време, за да осъзнаеш, че всички тези хора ще свирят на едно място. Започваме с любимите Arctic Monkeys, Pearl Jam, Nine Inch Nails, Кhalid и още много. Всичката тази музика в един от най-красивите градове на света. Меланхоличният Лисабон.

Øyafestivalen

Къде: Осло

Кога: 7 - 11 август

Въпреки името, което трудно може да се произнесе правилно, това е един от най-екологичните фестивали в Европа. Успява да си прокара път сред безкрайните алтернативи за музикални преживявания и тази година ни радва не само с Аrctic Monkeys и Kendrick Lamar, но и с Arcade Fire, Wolf Alice, J Hus, Charlotte Gainsbourg.

Sziget 

Къде: Будапеща

Кога: 8 - 15 август

Една седмица безкраен музикален празник. Европейският отговор на Glastonbury Festival и тази година впечатлява със силна програма. Pочитателите на тъжните лета ще се насладят на Lana Del Rey, а онези, които са изпуснали Nos Alive, предложението за Аrctic Monkeys и Kendrick Lamar е в сила. Компания им правят Dua Lipa, Parov Stelar, Bastille, Liam Gallagher.

А to Jazz

Къде: София

Кога: 6 - 8 юли

София се превръща в джаз столица и става още по-красива. Българското присъствие във фестивалната листа на Европа е доказателство, че музиката умее да събира и променя. Тази година ще имаме щастието да слушаме невероятните Jazzmeia Horn, Lalah Hathaway, Glo Bal Kan, Lilly Ilievea & The Minimum Quartet, Tromboby и още много. Нямаме търпение!

фестивали музика музикален фестивал лято

бюлетин

още реакция