Театралните лица, които да запомним

Повече за младите актьори и актриси, които ще са следващите звезди.

С огромното съдействие на Илко Ганев

АртАкция обича младостта, макар и понякога да се случва да попадаме в клопките ѝ като в едноименния филм на Сорентино. Вярваме, че тя трябва да управлява своето време сама. Знаем добре, че никога няма да се върне. Затова бъдете смели и не съжалявайте за нищо, както казва Казандзакис. 

И защото за стойностните и смели хора трябва да се говори, АртАкция избра да влезе зад прашните кулиси на театъра и да освети лицата на най-новите и ярки актьори и актриси, които са театралните надежди на България. Словосъчетание, което само по себе си звучи остаряло и старомодно. Затова бихме ги нарекли новите добри. Да, те са новите добри актьори и актриси.

Започваме с Августина Калина Петкова, в която изкуството се е наместило повече от удобно. Освен че играе в "Кралят Елен" (Театър Азарян), в "Сфумато" и в "Клонираните" на Ха-Ха-Ха Импро Театър, тя пее, танцува и заразява с талант и с чар. Очакваме от нея още много и нямаме търпение да сме на първи ред на следващите й постановки.

Красивото и фино русо момиче Надя Керанова е сред театралните актриси, които няма как да не забележиш. Номинирана за дебютен "Икар" за ролята си в "Без изход" по Жан-Пол Сартр, тя изигра и трите женски роли в "Хамелин" в Сатиричния театър.

Едно от силните мъжки присъствия е това на Георги Кацарски. Гледахме го в "Ако нямах лоши сънища" и"Цимбелин" на Лили Абаджиева. През октомври му предстои премиера с "Килър Джо" в Малък градски театър "Зад Канала". Отново там, в компанията на Асен Блатечки, участва в "Зимата на нашето недоволство" по Стайнбек. Режисьор е Бина Харалампиева.

Неда Спасова е актриса, която определено печели любовта на камерата. И на публиката. Участва във филма "Дамасцена”,  (в ролята на Царицата на розите) и в сериала "Откраднат живот" в ролята на Кая Райкова. Има номинация Икар 2018 в категория "Дебют” и номинация АСКЕЕР 2018 в категория "Изгряваща звезда" за ролята си на Варвара Петровна в "Бесове” по Ф. М. Достоевски (реж. Иван Добчев, Театрална работилница "Сфумато”). Можем да я гледаме още във "Франкенщайн", "Tирамису" и "Закачане" в театър "София".

Друг номиниран за Икар 2018 и то в категория "Поддържаща мъжка роля" е Боян Арсов. Част от трупата на Сатиричния театър, а преди това е играл в театър "София", Открита сцена "Сълза и смях", Младежки театър, Пловдивския драматичен театър. Стабилна биография, а е само на 25. 

Компания сред номинираните му прави и Антъни Пенев за ролята си Пьотр Сергеевич Трофимов във "Вишнева градина“ от Антон П. Чехов в Драматично-куклен театър "Иван Радоев“ – Плевен, където можем да гледаме Антъни. Участва и в уеб сериала "Пъзел: Похитени".

бюлетин

още реакция