Време е за софийските джентълмени

Шествието на добре облечените мотористи и тяхната кауза.

В България цари едно особено и доста негативно мнение отностно мотористите. И до голяма степен с право, бих добавила. Липсата на възпитание, тоталното неглижиране на правилата и отричане на правилото, че на пътя трябва да се пазим, защото някой накрая на пътуването чака да чуе гласа ни... Това са само част от причините да изтръпвам всеки път, в който моторист профучи покрай мен с бясна скорост.

Е, за поредна година в края на любимия септември, в унисон с цветовете навън и хладния въздух, най-атрактивните, добре облечени и интелигентни мотористи ще направят традиционната разходка из центъра на София. The Distinguished Gentleman's Ride е визуален пир за всички, на които им липсва частица от Mилано или Лондон по нашите улици.

Движението на елегантните джентълмени стартира през 2012-та година, когато основна цел на участниците е да променят имиджа и представата за мотористите. От известно време The Distinguished Gentleman's Ride работи съвместно с фондацията на Movember, а събраните средства по време на кампанията отиват за различни благотворителни каузи, свързани с рака на простатата и психичното здраве на мъжете. С изненада установих, че 3 от 4 самоубийства в света са дело на мъже. Черна и страшна статистика, която до голяма степен се дължи на липсата на разговор. А нашите джентълмени, освен че изглеждат безупречно и карат невероятни класически модели, са отворени да говорят. Защото вярват, че диалогът може да бъде спасителен пояс...

30 септември е ключов за 650 града и 90 държави, които се включват в инициативата. В София началото на красивото и изискано шествие стартира в 10 сутринта пред Народния театър. Запазете си деня, гледката ще си струва...

АртАкция се срещна с момчето, което до момента е на първо място по събрани средства в София и в топ 1000 в света. Марио Йорданов кара класически мотор Triumph bonneville от тази година, а знае за The Distinguished Gentleman's Ride от няколко. Мечтата му е да участва в шествието и именно затова си взима точно този модел. Щастлив е, че е част от общност на интелигентни хора, обединени около нещо добро, около каузата да спасят човешки живот. Няма как да не му зададем въпрос и за аутфитите на мотористите, които изпъкват с изключителни детайли и носят онова така ценно усещане за стил, дух, усет за мода. Костюми, жилетки, вратовръзки, ръкавици... Изпипани до съвършенство. Maрио ще заложи на специално ушити дрехи по повода и не крие вълнението си.

Връщаме се на голямата цел, която е в главите на всички участници. Облеклото, моторите, обноските и изтънчеността на участниците само биха помогнали за промяната на негативния и неприятен образ на мотористите, които само искат да "бръмчат" и да пречат на останалите, дори понякога застрашавяйки живота им. Според Марио самата градска култура на истинските мотористи предполага едно особено мъжко поведение, което впечатлява не само очите на околните, но и носи усещане за тежест и закрила. Няма как да бъдем по-съгласни. 

Освен че ще изпратим и посрещнем шествието в неделя, ще се отбием и през сайта на Тhe Distinguished Gentleman's Ride, където можем да станем част от дарилите средства. Припомняме, че те отиват за превенция на рака на простатата и развитие на психичното здраве на мъжете. А както каза и Марио, всеки от нас има важни мъже в живота си. Баща, брат, съпруг, приятел. 

бюлетин

още реакция