Другото измерение, наречено Burning Man

Онова, което се случи в пустинята, остава там.

Наскоро разказахме за израелския Burning Man, наречен Midburn. Място, на което може да осъществиш проекцията за друга същност, друга външност, друг човек. Не по-различно е и на Burning Man. Няма как да не ти се прииска да си там. Най-малкото, защото всичко е сякаш извадено от клип на Pink Floyd. А душите се връщат върху същата прашна земя, плуващи в аквариуми, събиращи останките от изоставени кораби. 

Всяка година в пустинята Black Desert се случва нещо, за което думите са абсолютно излишни. И доказателство за това са реакциите на всички, които веднъж са попадали в това горящо племе. Не могат да го разкажат. "Трябва да отидеш, трябва да опиташ, няма думи". Прах, огън, въображение, бягство от демоните, много любов. Къде другаде ще ти се наложи да пуснеш обява в социалните мрежи със следния текст:

Споделихме един залез... Не помня името ти, но мисля, че беше Бел, Анабел? След това те изпратих до колелото ти, на което има закачени крила на еднорог... Много искам да те видя пак. Подминахме заедно и огромната метална горяща сфера... Не знам дали сме родени един за друг, не знам дали ще се получи, но искам да опитаме. Може би имено прашният вятър ще те доведе до мен.

Да, някои истории се пишат и на прашната земя на Burning Man. Пожелава ни се нашата да е следващата, родила се там. А докато дойде този момент, ето и най-добрите снимки от фестивала.

 

бюлетин

още реакция