Да си спомним Краля!

Музика, живот, любов... Майкъл Джексън!

Днес Лунният пътешественик, безспорният крал на поп-музиката, най-могъщата икона на поколения фенове по цял свят, непорасналото дете, най-магнетичният number one от “ The Jackson 5”, най-самотният и най-известен Питър Пан, повелителят на Невърленд, лошото-добро момче, което изцяло промени света на музиката, щеше да стане на 60 години.

Ако Мадона е кралицата на попа и макар че славата ѝ постепенно избледнява, то безспорният крал все още никой не е успял да детронира.

Личният му живот е вече само статистика - женен два пъти, има 3 деца – една дъщеря и двама сина. 

Но знаете ли, че Негово Музикално Величество е един от малцината, които са включени в Залата на славата на рокендрола два пъти. Той е вписан в Книгата на световните рекорди на Гинес – общо с 15 награди "Грами“ и 17 номер едно сингли. 

Преди осем години, през юли 2009 г., в Англия е планирано турне с 50 негови концерта, за които билетите са разпродадени. Майкъл Джексън умира само седмици преди началото на турнето, на 25 юни 2009 г., след спиране на сърдечната му дейност. И до днес истината е вече в други селения.

Влиянието му е толкова мощно, че е неописуемо с думи и цифри и статистики. Веднъж фен на Майкъл Джексън – цял живот фен на Майкъл Джексън.   

Днес, моето четиридесетгодишно аз, си спомни миговете, в които преписваше текстовете му на ръка в тефтера си, крещеше от щастие, когато с дебели връзки успя да си уреди единственият в града плакат на Лунен пътешественик, откраднат от градското кино нелегално, спомни си лейкопласта по пръстите, който майка ми така и не проумя защо нося черното кожено сако на баща ми, което беше прекроено собственоръчно в рокерско яке, което обличах върху ослепително бял потник...

Спомних си клиповете, касетките, MTV, неосъществената мечта да ида на концерт, списанията BRAVO и Rolling Stone, изрезките, които лепях по стените, шкафовете, тетрадките...

Спомних си всички жалки имитатори, всички зли клюкари и псевдожурналисти, които си пъхаха носа в чаршафите му, в сметките му, в имотите му, в браковете му… Всички, които търсеха сензация във всичко друго, но не и в таланта на безмерния неземен крал на попмузиката.

Всеки може да изреди поне 5 любими негови парчета:

И ако днес минавате по Витошка и срещнете онова момче с танците, спрете се. И си спомнете Краля!

 

 

бюлетин

още реакция