Добро начало на есента с Kaпана Фест

Знаем къде ще бъдем през септември.

Ето, че лятото върви към своя край и идва време отново да превърнем Капана в артистичен рай! Флагчетата са готови, а под тях ви очакват свежи и нови, а и вече любими прекрасни неща. Капана се преоблича за есента и ще е пълен с изкуство и чувства и хиляди биещи в ритъм сърца.“ обещават организаторите на официалната фейсбук страница на едно от най-обичаните и различни събития в България (https://www.facebook.com/KapanaFest/ ).

За осми пореден път Капана Фест ще превърне уникалния пловдивски квартал на творческите индустрии в цветна феерия от емоции, идеи и вдъхновение, която остава завинаги в сърцето на всеки, който я е изживял. Този сезон организаторите насочват усилията си в посока на задълбочаването на артистичното съдържание на фестивала. Много по-сериозна кино и театрална програма ни очакват в Капана на прага на есента. Освен традиционните за фестивала графити майстори, които творят на живо през трите дни на провеждането му, през септември ще можем да се срещнем с много повече визуални артисти.

"Капана Фест е замислен като отворена платформа, обединяваща изкуствата и хората. Затова ще отправяме все повече отворени покани към артистичните общности в България, за да откриваме онези самородни късчета талант, които са най-трудни за откриване, и да ги показваме с гордост пред широката публика“ коментират организаторите от WAM и фондация "Соул Сити“. 

Нямаме търпение да видим какво ни готвят през септември. Традиционно изящен в музикалния си подбор, Капана Фест отново ще звучи от поне 4 сцени. Казваме поне, защото дотогава остават близо 2 месеца и не можем да сме сигурни, че на организаторите няма да им щукне да построят още една. 

Тази есен главната сцена изгрява с ново име: Сцена The Stars, посветено на новия Абсолютен спонсор на фестивала The Stars Group. Вече сме свикнали тази сцена да ни представя хедлайнери от Щатите, но може би промяната на името, свързана с базираната в UK компания, е намек и за промяна в съдържанието? Ще ни зарадва ли септември с британски хедлайнери? Само времето ще покаже. 

Сцена Staropramen по традиция ще избухне с енергията на подбрани рок и алтернативни банди и ще затвърди изживяването. 

Интересни обрати настъпват в съдържанието на бившата сцена Капана, която организаторите загатват, че също ще има ново име, но засега го пазят в тайна. По традиция това е комбинирана сцена, посрещаща богата гама от изпълнения, от театрални, през танцови и музикални. Според описанието на Фейсбук страницата на събитието, тази есен тя ще бъде посветена на по-фините изкуства. Знаем със сигурност, че там ни очакват поне две разтърсващи като тема театрални постановки, а през идните седмици със сигурност ще бъдат разкрити и още детайли.

Прекрасната DJ сцена на Капана Фест укрепва все повече за радост на феновете на клубните ритми и отново ще ни срещне с класни селектори, подбрани от партньор, който си знае работата: Домъ на Плочата Soul Searchin’ и легендата DJ Skill. 

Разбира се, това съвсем не е всичко, което Капана Фест Есен ’18 има да покаже. Базарът на съвременните занаятчии става все по-изящен и великолепен и се разраства с ново Книжно звено. Литературната програма е още по-интересна и провокативна. Арт инсталациите са все по-зрелищни и креативни и изобщо, нивото е все по-високо! 

Защото колкото по-подобаващо изпратим лятото, толкова повече от живата му енергия ще остане с нас, за да ни топли. А какво по-добро изпращане от едно "Тържество на връзката между нещата, изкуствата и хората“! 

Както винаги, организаторите ще разкриват все повече детайли на Фейсбук страницата на събитието. Можете да ги следите и чрез официалните му хаштагове #kapanafest, #kapanafest’18 и #kapanafestesen’18. 

 

бюлетин

още реакция