Празници на Стария град

От 17 до 23 септември Пловдив отваря вратите на най-красивите си съкровища.

„По трихълмието на времето“ е темата на тазгодишните традиционни Празници на Стария град, които ще се проведат от 17 до 23 септември. Древните улици ще се завъртят в шеметния танц на времената, в който Античността, Средновековието и Възраждането ще срещнат младостта и свежестта! 

„Старият Пловдив е пълен с живот, младост и любов и става все по-привлекателна и модерна дестинация. Смятаме, че това е повод, който заслужава специално тържество! Затова много се вълнуваме, че през септември ще можем да покажем новото лице на Стария град!“ коментират организаторите от ОИ „Старинен Пловдив“, които се грижат за реставрацията, консервацията и новия живот на редица старинни обекти в самобитния пловдивски квартал.

Програмата на Празниците тази година е изключително богата и разнообразна. Едни от най-възхитителните обекти в Стария Пловдив, като Данчова къща, Къща „Клианти“, Балабанова къща, Къща „Недкович“, Къща „Хиндлиян“, Културен център „Бялата къща“, Галерия „Златю Бояджиев“, Античен театър, Малка базилика и много други, отварят вратите си още по-широко, за да ни поднесат страхотни артистични изживявания и задълбочен обществен дебат. Специална музикална сцена и занаятчийско изложение ще радват пловдивчани и гостите на града през последните 3 дни от Празниците. 

Фестивалът ще предложи още парад на ретро автомобили, интересна кино програма, много и разнообразно концерти, изложби и работилници. Разбира се, не са забравени и децата, на които е посветен един много специален ден. 

И понеже Старият град е млад завинаги, организаторите в партньорство с ОП "Радостни обреди" поднасят специален комплимент на младите двойки, избрали да се потопят в танца на времената на сватбения си ден. Площадът до галерия "Златю Бояджиев" и дворът на къща "Бирдас" се отварят за младоженците и техните гости в най-щастливия обред. А за да бъде щастието им дълголетно, колкото и Стария град, двойките ще получат подарък от организаторите: безплатно  ползване на избран от тях обект, стопанисван от ОИ „Старинен Пловдив”,  за заснемане на сватбена фотосесия. 

А на официалната Facebook страница на Празници на Стария град (https://www.facebook.com/praznicinastariagrad ) можете да се включите в седмичния Селфи конкурс на фестивала на тема „Новото лице на Стария Пловдив“, който ще раздава по 4 награди седмично чак до 15 септември!

Подгответе се за едно по-различно изживяване по трихълмието на времето на Празници на Стария град 2018! 

бюлетин

още реакция