Филмови истории за коледно настроение

Какво да гледаме по празниците на големия и малкия екран?

Коледните филми носят аромат на лакомства, топлота и положителни емоции. Всички сме гледали „Сам вкъщи“ и „Наистина любов“ над пет пъти, затова искаме да ви предложим няколко нови истории и заглавия, които рязко да вдигнат коледния дух. „Наистина любов“ се появи точно преди 20 години и всеки един герой на Ричард Къртис, който стои и зад „Четири сватби и едно погребение“, е запомнящ се, дори в сравнение с тези нови предложения!

УОНКА

В серия от забавни появявания Тимъти Шаламе промотира новата версия на „Уонка“ – великолепният герой на Роалд Дал, в чийто обувки той влиза с лекота. Хю Грант, който играе Умпа Лумпа или шоколадов крадец, непрекъснато има закачки с Тимъти. В шоуто на комика Джими Фалън – Шаламе беше уж случаен зрител, който беше с шапка на „Наистина любов“ (както знаем Хю е основен персонаж там) и попита Хю за мнението му за Тимъти Шаламе. А той, разбира се обяви, че никой не го харесвал. Новата версия на „Уонка“ ни пренася в историята на шоколатиера Уили Уонка с невероятен актьорски състав, приказна музика и филмова магия. Филмът е красив и цветен, а освен на екрана, Тимъти разходи и няколко разкошни тоалета на премиерите по света. Всички заслужаваме Коледа с привкус на шоколад, филмът вече е в кината.


ГОЛ ЗА ПОБЕДА

Сред другите ми емоционални филмови фаворити за Коледа, се нарежда и „Гол за победа“ на Тайка Уайтити. Със сигурност не е най-добрият филм на Тайка или на Майкъл Фасбендър, който е в главната роля, но това е филм, който те кара да се усмихнеш и да излезеш щастлив от киното, а какво повече ни трябва в днешно време! Футболният отбор на Американска Самоа губи от Австралия 31 на 0 и наема нов треньор, независимо, че играчите им са действително много зле. Филмът обаче ни показва много нежно идеята за малките неща и емоциите, които понякога губим в стреса за какво ли не. На екран е от 29-ти декември.


СИНЕОКИЯТ САМУРАЙ

Моето най-неочаквано филмово откритие от последните няколко дни е „Синеокият самурай“ – анимационен сериал в Нетфликс, който разказва за пътя на отмъщение на самурая Мизу през 17-ти век. Направен и разказан великолепно, той ни пренася в съвсем друг свят по много впечатляващ начин. Независимо, че е анимационен, абсолютно не е за деца, като разгръща теми за любов, отмъщение, разочарование и неочаквано приятелство.


МАЕСТРО

Брадли Купър и Кари Мълиган са звездите на „Маестро“ като Ленард Бърнстейн и съпругата му Фелиша. Определян като един от най-важните диригенти на 20-ти век, Ленърд е брилянтен в кариерата си, както и на пръв поглед в брака си. Но истината е, че той предпочита мъже – нещо, което съпругата му е знаела. За цялата тази сложна любов ни разказва Брадли Купър, който е и режисьор на историята. Филмът е вече в Нефликс и е един от големите претенди за много награди този сезон.


МАЙ ДЕКЕМВРИ

Една от най-любопитните истории на сезона е „Май, декември“ с Натали Портман и Джулиан Муур. Филмът на Тод Хайнс спечели вече няколко награди и е по истинска история, която впечатлява света. Преди няколко години 34-годишната учителка Мери Кей Летурно започва афера с 12-годишният си ученик Вили Фаалу, забременява и ражда в затвора, където е вкарана след разкритията. Когато излиза, двамата се женят и имат още две деца. Бракът им просъществува няколко години и вдъхновява историята, която виждаме на екрана. Изглежда като много интересен процес, сякаш тя продължава да му казва какво да прави. Натали Портман е в ролята на актриса, която се готви да изиграе героинята на Джулиан Муур Грейси, а изгряващата звезда Чарлз Мелтън е в ролята на доста по-младата половинка.


ПРЕДИШНИ ЖИВОТИ

Колко от нас са си мислели, че има някой в живота ни, с който сме предопределени да бъдем? „Предишни животи“ разказва историята на двама такива, независимо че тя е азиатка омъжена за американец и попада на детската си любов. Азиатските хитове превземат сезона на наградите последните години и това вече се случва и с този филм на режисьорката Селин Сонг.


АКВАМЕН И ИЗГУБЕНОТО КРАЛСТВО

Коледният блокбъстър на голям екран идва под формата на Джейсън Момоа и втората част на историята на Аквамен. Този път той е съпруг и баща, но е въвлечен в приключение с отчуждения си брат. Актьорът се раздаде в промоцията на филма в телевизионните предавания на Дрю Баримор и Кели Кларксън. Епичните истории на краля на Атлантида ни очакват на голям екран от 22 декември.


Филми Коледа УОНКА АКВАМЕН И ИЗГУБЕНОТО КРАЛСТВО ПРЕДИШНИ ЖИВОТИ ГОЛ ЗА ПОБЕДА МАЙ ДЕКЕМВРИ СИНЕОКИЯТ САМУРАЙ МАЕСТРО

бюлетин

още реакция