GAME CHANGERS: аудио-визуален албум разказва за градската среда и връзките ни с нея

Композитори на албума са Божидар Василев-Trombobby и Петър Йотов-Peyotoff

Game Changers е аудио-визуален албум, вдъхновен от градската среда и начина, по който всички ние се свързваме с нея. Документални звуци от градския транспорт, ремонтите, протестите, междублоковите пространства, парковете, местата за култура, нощния живот, магазините и ресторантите стоят в основата на албума, който изследва града такъв, какъвто го създаваме и начина, по който той ни променя. Албумът засяга социални теми като консуматорството, бедността, свободата на изразяване, местните общности, социалното изключване, културата и стиловете на живот и изследва начина, по който общуваме помежду си, звуковата среда, от която сме част всеки ден и на която се натъкваме в градското пространство.


Game Changers съчетава художествената интерпретация с документалния подход. Крайният резултат е 10 композиции и 10 видео-арт произведения, които дават звук и образ на града през 2023 година. Композитори на албума са Божидар Василев-Trombobby (@trombobby) и Петър Йотов-Peyotoff, които с помощта на Радо Казасов и Евден Димитров превеждат на езика на музиката темите, които албумът коментира.

Градът и взаимоотношенията ни с него са пресъздадени не само чрез звук, но и чрез образ. Всяка композиция е придружена от видео-арт – още един вид художествен прочит на заобикалящата ни градска среда, създаден от визуалния артист Владислав Лепоев (@ramble.rattle).


Game Changers ще бъде достъпен скоро във всички онлайн музикални платформи, а всеки, който има интерес да участва в дискусии за града и да следи развитието на проекта, може да го направи в инстаграм на @gamechangers.productions.


Game Changers се реализира в финансовата пордкрепа на Национален фонд „Култура“.

Game Changers градска среда Божидар Василев Trombobby Петър Йотов Peyotoff

бюлетин

още реакция