Боб Дилън, който почука на вратите на Рая

Пътуване в най-златното време на музиканта.

Ако можехме да надникнем в един определен период от живота и творчеството на Боб Дилън, със сигурност бихме избрали ключовия "big bang" период, заключен в спомените между 1964 и 1965 година. Невероятният достъп на един фотограф до турнето, концертите и бекстейджа на Боб Дилън се запечатват в едно изключително фотографско портфолио, до което днес имаме достъп.

Дейниъл Крамер ни подарява кадри от любимите на милиони студийни сесии Bringing It All Back Home, както и концертът на Forest Hills, където Боб Дилън преживя поредна трансформация, обръщайки се към електрическата китара. Любопитството ни нараства и при появата на Джони Кеш и Алън Гинсбърг в кадрите... иска ни да се попаднем там за миг.

Документалната фотография за пореден път изпълнява една от най-ценните и важни служби в днешно време. А именно възможността и абсолютната готовност за пътуване във времето. Във всеки един момент, във всяка компания. Черно-белите кадри умеят да разказват история, чиито начало и край могат да бъдат съхранени единствено благодарение на нечий друг талант и умение да си хванеш живота в точния момент. Защото Боб Дилън никога повече няма да застане по точно този начин, в тази поза, с този поглед... А какво се е случвало в главата му и къде са летели мислите му можем само да гадаем. Някъде близо до Рая, сигурна съм.

 
Pirelli Мастаба

бюлетин

още реакция