Kрасотата и непокоримата свобода на природата в изложбата „Пролетен вятър“

Талантливата художничка Боряна Савова в УниКредит Студио

УниКредит Студио представя изложбата „Пролетен вятър“ на талантливата художничка Боряна Савова, която може да бъде разгледана до 7-и април в пространството за изкуство на УниКредит Булбанк.

„С изложбата „Пролетен вятър“ изследвам красотата и непокоримата свобода на природата. Намерението ми като артист е с гладките, но заплетени форми, изобразени в картините, да загатна не само за плавността на вятъра, но и за неговата турбулентност. С пристигането на дъждовния облак, отличителен белег на пролетните ветрове, подсказвам за новото начало, което дъждът носи със себе си. А с рисунките с туш, междувременно, представям въображаеми цъфтящи цветя“, споделя Боряна.


Със своите картини художничката се стреми да изрази гледната си точка на жена, визуализирайки дълбоката си любов и възхищение към природата.

„С тези картини искам да отпразнувам новото начало и да отправя покана да забавим забързаното си ежедневие, да се свържем със света около нас и да оценим простите неща. От лекото полюшване на цветята от вятъра до реенето на завръщащите се птици, март символизира прераждането на природата и завръщането на живота“, добавя авторката. 


Предствянето на изложбата „Пролетен вятър“ през месец март не е случайно. Изборът на месеца е обвързан с Международния ден на жената и отправя посланието на автора и финансовата организация за силата и многообразието на жените, които в един справедлив и равнопоставен свят могат да разгърнат и реализират пълния си потенциал.

„Пролетен вятър“ може да бъде разгледана в УниКредит Студио на пл. Света Неделя № 7. Всеки делничен ден в периода от 7.03 до 7.04 между 10:00 – 18:00 часа, като достъпът до галерията е безплатен.


За Боряна Савова:

Талантливата художничка завършва степен бакалавър в специалност „Графика“ в Националната художествена академия през 2021. Занимава се с печатна графика с техниките линогравюра, суха игла и монотипия, както и с дигитална графика, в която експериментира с различни видове алгоритми за разместване на пикселите в изображението и техники за създаване на гличове.


бюлетин

още реакция