Art & Culture Today: Wide Art Forum

Събитието ще се проведе на 18-ти март, РЦСИ "Топлоцентрала".

WIDE ART е най-новият проект на образователната платформа за съвременно изкуство и култура “Art & Culture Today” със създатели изкуствоведите Теодора Константинова и Радослав Механджийски.

С мисията да създава лекционни събития от нов тип и да приобщава публики от различни сфери към света на съвременното изкуство и култура, “Art & Culture Today” разгръща досегашната си шестгодишна дейност към един по-мащабен формат еднодневно събитие с мултидисцплинарен харакатер.


Станете част от него на 18 март 2023 г. в Зала 1 на Регионален център за съвременни изкуства ТОПЛОЦЕНТРАЛА. Ще можете да го посетите както на живо в „Топлоцентрала“, така и онлайн.

По време на WIDE ART 2023 ще откриете пресечни точки между изкуство и психология, наука, технология, философия, мултижанрови артистични практики и други любопитни сфери.

От 13:00 до 18:30 часа своите специално създадени за Wide Art визуални презентации ще представят изявени художници и профилирани специалисти от България и Европа. Общото помежду им е открояващият се личен опит и жизнен интерес към съвременното изкуство. В разказите си те ще засегнат теми, централни за днешните култура и общество.

Кои са лекторите?

Георги Тошев – журналист и писател

Светлозар Василев – психоаналитик

Иво Димчев – съвременен артист, хореограф, изпълнител

Мария Василева – изкуствовед и куратор

Taras Chernienko – хореограф и съвременен звуков артист (Украйна)

Теодора Константинова & Радослав Механджийски (изкуствоведи, куратори, създатели на Art & Culture Today и Wide Art Forum)

Николай Неделчев – предприемач и колекционер на съвременно изкуство Мариана Тодорова – учен футуролог и писател
Giuseppe Lo Schiavo – съвременен художник (Италия/Англия)

Всеки от тях ще представи най-актуални, ярки и изключителни в естеството си феномени, открития, проблеми, тенденции и парадокси, свързани с тяхната сфера на експертиза или значими лични преживявания.

бюлетин

още реакция