Международни експерти от креативните индустрии пристигат в София за CreaTech Summit SEE 2023

На 1-и март София ще бъде биещото сърце на креативните индустрии в Източна Европа. В столицата ще се проведе първата международна конференция “CreaTech Summit South-East Europe 2023”.

Събитието, чийто домакин ще бъде центърът за изкуства Толоцентрала, ще събере на едно място експерти от България и чужбина, които работят в креативни индустрии. Специален фокус ще бъде отделен на четири бързоразвиващи се звена в Източна Европа - гейм дивелъпмънт, филмовата и телевизионната индустрия, фотографията и дизайнът и архитектура.

Желаещите да посетят конференцията все още могат да го направят, като се регистрират на createchsumit.com. В официалния сайт може да се намери и пълната програма. Сред международните лектори на “CreaTech Summit South-East Europe 2023” ще има доказани експерти от 10 държави. Фокусът на конференцията ще бъде насочен към това как организациите и компаниите в креативния сектор у нас да си партнират и как да успяват да изнасят българско креативно съдържание навън. Българските експерти ще почерпят опит от вече работещи бизнес модели в Европа.

Събитието е организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП) и КреаТех България - клъстер, обединяващ организации от креативната индустрия.

бюлетин

още реакция